Šport
13 ogledov

Robar: "Upali smo si igrati"

Mitja Robar (za golom) je zadel okvir vrat pri 1:1, Robert Kristan pa je reševal Žurnal24 main
Slovenska hokejska reprezentanca je odlično opravila s prvo tekmo na svetovnem prvenstvu skupine A proti velesili Slovaški, a vseeno izgubila z 1:3. "Zmanjkalo nam je malce sreče, škoda," pravi Rok Tičar.
Naslednjo tekmo Slovenija igra z Rusijo, v nedeljo ob 16:15.

Oglejte si GALERIJO, kako so Slovenci domačine SP ohranjali na trnih prav do konca.

Risom je čestital tudi predsednik državnega zbora Slovenije, Pavle Gantar, ki je reprezentante za trenutek zmotil pri večerji in skupaj s predsednikom HZS, Matjažem Rakovcem, ter predsednikom OK Slovenije Janezom Kocijančičem najprej zaploskal risom, nato pa jim namenil še nekaj besed. Med drugim je predsednik slovenskega državnega zbora povedal tudi to, da je dogajanje  vse do zadnjega zvoka sirene slovaško politično osebje okrog njega v Orange Areni spremljalo zelo nervozno. Hkrati je dodal, da je kot velik hokejski navdušenec znova užival v vrhunski predstavi naše reprezentance, kakršnih je bil sicer že vajen tudi v preteklosti. Z velikim veseljem pa se je ozrl tudi naprej in svoj govor končal z besedami: "Ničesar se nam ni treba bati!"

Rok Tičar, napadalec Slovenije Slovenije: "Nismo se ustrašili favoriziranih Slovakov. Tekmo smo dobro začeli, v prvi tretjini igrali dobro, sicer mogoče puščali preveč prostora v srednji tretjini. Pozneje smo se približali, dosegli zadetek, nato še naprej igrali tako, kot smo se dogovorili v garderobi, čeprav smo dobili zadetek. Zmanjkalo nam je malce sreče, škoda."

Mitja Robar, branilec Slovenije: "Tudi mi smo imeli svoje priložnosti. Kakšno bi lahko še zadeli, ampak se ni izšlo. Treba je biti zadovoljen s pristopom, toda takšna tekma kljub porazu ne pomeni še ničesar. V drugi tretjini smo bili v zelo podrejenem položaju, ker so zelo pritiskali. Imeli smo tudi kanček sreče, toda v tretji tretjini smo bili mi boljši. Bolj ko je šlo proti koncu, boljši smo bili. Pozitivno je, da smo si upali igrati."

Tomaž Razingar, kapetan Slovenije: "Imam občutek, da je so v ekipi kar razočarani. Bili smo izredno blizu, da bi presenetili. Danes niso bili toliko boljši od nas. Do konca smo bili v igri. Škoda, da so imeli kakšen 'power play' več, ker niso potrebovali takšne pomoči. Pokazali smo srce, kar je bilo še posebej vidno, ko smo se branili z igralcem manj. Upam, da bomo iz tekme v tekmo še boljši."

Robert Kristan, vratar Slovenije: "Celo tekmo smo igrali zelo uspešno. Pokazali smo hokej, nismo bili samo v obrambi. Skozi celo tekmo smo imeli svoje priložnosti, pogum, da gremo v napad. Pri meni je bilo mogoče nekaj pozitivne treme na začetku, a brez pretiranega spoštovanja. Poskušali smo priti do svojih priložnosti. Škoda, da nismo zmagali, bili smo blizu, ena prečka, en dotik. Ampak takšni goli so danes in treba jim je čestitati za zmago."

Jozef Stumpel, napadalec Slovaške: "Ni bilo lahko, tekma je bila težka, čeprav smo na koncu zmagali. Prve tekme na SP so vedno takšne. Zaostajali smo in se nato vrnili. Domači led je bil prednost, toda na tej tekmi smo morali zmagati in zaradi tega je bilo mogoče na nas težje."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.