Šport
30 ogledov

Robben še sanja o SP

Žurnal24 main
Arjen Robben predvideva, da bi lahko okreval v tednu dni in nato odletel v Južnoafriško republiko, kjer bi se pridružil nizozemski reprezentanci, ki je sicer že prispela na prizorišče svetovnega prvenstva.
Če pustiš poškodbo, da se sama celi, naj bi trajalo od štiri do šest tednov. Vendar pa mi trenutno nimamo tega časa. Trdo bom garal s fizioterapevtom in če bo vse po sreči, bom nared v tednu dni.
Arjen Robben

Nizozemska izbrana vrsta je že prispela na prizorišče nogometnega svetovnega prvenstva v Južnoafriški republiki, a brez prvega strelca, Arjena Robbna, ki je zaradi poškodbe stegenske mišice ostal doma. A sam še ni izgubil upanja za nastop na mundialu.

Robben je že uspešno opravil dan rehabilitacije. Nogometaš Bayerna Münchna se je poškodoval na pripravljalni tekmi Nizozemske proti Madžarski, sobotni podrobni zdravniški pregled pa je pokazal, da ima raztrgana vlakna v mišici.

"Če pustiš poškodbo, da se sama celi, naj bi trajalo od štiri do šest tednov. Vendar pa mi trenutno nimamo tega časa. Trdo bom garal s fizioterapevtom in če bo vse po sreči, bom nared v tednu dni," je bil prepričan Robben, ko je v nedeljo gostoval na domačem programu Studio Voetbal.

Nizozemci bodo nastope na SP začeli 14. junija proti Danski, naslednjo tekmo skupine E bodo 19. odigrali proti Japonski, 24. junija pa še proti Kamerunu.

Selektor oranj Bert van Marwijk je izrazil olajšanje, da ne gre za tako hudo poškodbo, kot so sprva menili. V pripravljalnem taboru nizozemskih nogometašev v Johannesburgu je dejal, da za zdaj ne bo vpoklical nobenega drugega igralca. "Upamo, da bo Arjen hitro okreval," je dejal selektor, ki bo o morebitni menjavi priljubljenega igralca počakal do zadnjega dne. Če z zvezdnikom Bayerna ne bo nič boljše, bo nadomestnega igralca izbral 13. junija, torej dan pred prvo tekmo proti Danski.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.