Šport
30 ogledov

V izteku letalnice ''napadel'' Prevca

planica 2016
1/8
Saša Despot
Poleg Petra Prevca je drugi junak skakalnega praznika v Planici postal Robert Kranjec, ki se je v štirih dneh kar štirikrat uvrstil na zmagovalne stopničke.

Zmaga, drugo in tretje mesto je izkupiček, ki ga je na treh posamičnih tekmah v Planici zabeležil 34-letni veteran Robert Kranjec. Slovenski letalec, ki je na ekipni tekmi ekipi pomagal do drugega mesta, je tretji najstarejši zmagovalec tekme za svetovni pokal. Starejša od njega sta bila samo Takanobu Okabe (38 let, 135 dni) in Noriaki Kasai (42 let, 176 dni).

Kranjec se je od letošnje sezono poslovil z drugim mestom, preden pa je čestital Petru Prevcu, si je nadel orlovo glavo. "Ta akcija z orlovo glavo je bila dolgo načrtovana, že za novo leto, a potem sta mi zmanjkala dva dneva, sicer bi to glavo videli že na tekmi v Bischofshofnu. Danes smo bili dogovorjeni, da bi do Petra s peninami prišla cela ekipa, a fantje pravijo, da jih niso spustili v iztek skakalnice. Ne vem, lahko bi preskočili ograjo, a očitno so res tako mladi, da tega niso upali narediti. Danes bi si to lahko privoščili, enostavno bi morali,'' je za STA povedal Kranjec in dodal, da se od svojih reprezentančnih kolegov lahko marsikaj nauči.

"Učimo se eden od drugega in tudi jaz se učim od mladih. Poglejte denimo Domna Prevca in njegovo postavitev smuči. Ne bom razlagal, a poglejte, kako ima v letu postavljene smuči Domen, kako Peter in kako jaz in videli boste, kaj se učim. Domen ima v preletu odlično postavitev in tako dobrega v svetovnem pokalu ni," je o odnosih v reprezentanci spregovoril Gorenjec.

Kranjec se z rezultati ne obremenjuje, ključnega pomena je njegovo počutje."Zame je važno, da sem zadovoljen. Pa je to lahko peto, četrto, tretje, ali pa današnje drugo meto, s katerim sem zelo zadovoljen. Nekih rezultatskih ciljev nimam, važno je res le, da sem sam zadovoljen," je pojasnil.

V Planici se je tako kot v preteklih letih zelo dobro počutil, kar se je odražalo tudi v njegovih poletih. "Tukaj sem bil res sproščen in užival. Začelo se je po četrtkovem tretjem mestu in tako je bilo potem vse do konca,'' je zaključil Kranjec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.