Šport
19 ogledov

Robi žrtev pravil in žirije

Robi je navijačem pokazal mali kristalni globus za najboljšega letalca. (Foto: S Žurnal24 main
Robert Kranjec je bil v prvi seriji SP v poletih žrtev novih pravil in žirije. "Po tekmi sem zahteval odgovor, a pravega nisem dočakal," je dejal trener Matjaž Zupan, ki je bil nad odločitvijo zelo jezen.

V slovenskem taboru po prvem tekmovalnem dnevu svetovnega prvenstva v Planici niso bili najbolj zadovoljni z odločitvijo, da je po poletu Roberta Kranjca v prvi seriji žirija za dve mesti zmanjšala naletno mesto. "Po tekmi sem zahteval odgovor, a pravega nisem dočakal. S tem ko so storili to potezo, so Robijevi tekmeci pridobili točke za nižji nalet, hitrost pa na letalnici zaradi tega ni bila toliko manjša. Tokrat smo bili pač mi žrtev novih pravil. Pravega razloga za to odločitev ni bilo, saj veter ni naraščal, Robi pa je tudi izjemen letalec. Navsezadnje je bil najboljši v skupnem seštevku poletov," je po drugi seriji dejal trener Matjaž Zupan.

Z dejstvom, da je skočil 223,5 metrov in bil nato le sedmi v prvi seriji, ni bil zadovoljen niti Kranjec. "Sem brez komentarja," je sodniško odločitev pospremil najboljši slovenski skakalec v tej sezoni, ki je z omenjenim dosežkom dosegel tudi daljavo dneva. Očitno bo treba pri upoštevanju novih pravil še marsikaj analizirati, po potrebi pa tudi spremeniti. Takšen namen imajo tudi pri Mednarodni smučarski zvezi.

Razpored pri vrhu sicer ni presenetil glavnega slovenskega trenerja. "Morda me je malce presenetil le Wolfgang Loitzl, med najboljšimi pa sem pričakoval tudi kakšnega Norvežana. Za jutri je sicer še marsikaj odprto, a prvi mesti sta najbrž že oddani. Sicer nisem pričakoval takšne razlike do tretjega mesta, čeprav veter v hrbet tako Ammannu kot Malyszu zelo ustreza. Vseeno je prvi favorit Švicar," je svoje občutke strnil Zupan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.