Šport
10 ogledov

Roddick in Connors prekinila sodelovanje

Connors in Roddick ne bosta več sodelovala. Žurnal24 main
Teniški igralec Andy Roddick se je po zmagi nad Rafaelom Nadalom v polfinalu turnirja v Dubaju razšel s svojim trenerjem Jimmyjem Connorsom.
 
 

Menim da sem lahko srečen, da sem lahko preživel nekaj časa pod taktirko take teniške legende.

Andy Roddick

 
Ameriški teniški igralec Andy Roddick se je razšel z dolgoletnim trenerjem, nekdanjim uspešnim igralcem Jimmyjem Connorsom . Američana sta na igriščih sodelovala od julija 2006, že v nekaj mesecih pa se je Roddick uspel uvrstiti v finale odprtega prvenstva ZDA .

Dvojica nato ni uspela ponoviti uspehov, zaradi česar je zdaj sodelovanja konec. "Zelo mi je pomagal razviti moj backhand udarec. Zahvalim se mu lahko tudi, da mi je pomagal, ko se je moja krivulja uspehov obrnila navzdol. Uspel me je spraviti nazaj med prvih pet igralcev na svetu in finala največjih turnirjev so bili zmeraj blizu," je ob tem dejal Roddick, ki že kakšen teden igra brez trenerja. Glede na sinočnji uspeh proti Rafelu Nadalu v Dubaju (7:6, 6:2) mu ne gre slabo.


Roddick se bo za vstop v finale turnirja v Dubaju pomeril z Novakom Djokovićem. © Action Images

 
"Ta dvoboj je bil najlepši primer, da znam igrati tudi brez trenerja. Samo v glavi moram imeti vse pospravljeno," je povedal Roddick, ki je leta 2003 osvojil OP ZDA in se povzpel na prvo mesto jakostne lestvice ATP. Leta 2004 in 2005 je bil finalist Wimbledona , sezono 2005 je končal kot tretji igralec sveta.

 

Preberite še ...

Roddick premagal Nadala

Roddicka je do leta 2003 treniral Brad Gilbert , nato Dean Goldfine , zatem brat John Roddick , nazadnje pa Connors, ki je v sedemdesetih in osemdesetih letih osvojil osem turnirjev za veliki slam. "Menim da sem lahko srečen, da sem lahko preživel nekaj časa pod taktirko take teniške legende," je še dejal Roddick.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.