Šport
0 ogledov

Roddick kralj Brisbana

Roddick je navajen pozirati z lovorikami v rokah. (Foto: Reuters)
1/14
Žurnal24 main
Američan Andy Roddick je v finalu teniškega turnirja ATP v Brisbanu premagal branilca naslova Radeka Štepaneka iz Češke s 7:6 (2), 7:6 (7).

V dvoboju najvišje postavljenih igralcev je prvi nosilec iz ZDA uspešno opravil prvi tekmovalni test po oktobrski poškodbi kolena. Roddick je vodil s 4:0 v drugem nizu, nato pa je Čeh povedel s 6:5. Roddicku je uspelo s svojim servisom izenačiti. V podaljšani igri je Štepanek ponovno zaostajal z 1:6, dobil naslednjih šest točk za vodstvo s 7:6. Štepanek je imel žogico za izenačenje v nizih na 1:1, vendar je ni izkoristil. Zatem je dve točki zapored vknjižil Američan, ki se mu nato za zmagovito točko ni bilo potrebno potruditi, saj je Štepanek napravil dvojno napako pri servisu. Roddick je tako po 11 mesecih ponovno slavil turnirsko zmago. Zadnjič mu je to uspelo februarja lani, ko je v finalu Memphisa prav tako premagal Štepaneka.

 

Tekma je bila podobno dramatična, kot pred tem ženski finalni obračun v Brisbanu, kjer je po številnih preobratih v belgijskem obračunu Kim Clijsters premagala Justine Henin s 6:3, 4:6 in 7:6 (6).

 

Brisbane, finale:

 

Andy Roddick (ZDA/1) - Radek Štepanek (ČEŠ/2) 7:6 (2), 7:6 (7)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.