Šport
7 ogledov

Roddick premagal, a pohvalil Žemljo

Grega Žemlja je zaključil z nastopi v avstrijski prestolnici. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Grega Žemlja je udarjal ase, a servis Andyja Roddicka je bil pač predober in Američan je v drugem kolu Washingtona s 6:4 in 6:4 premagal slovenskega igralca, ki je na 128. mestu lestvice ATP.

Potem ko sta bili v torek Katarina Srebotnik in Polona Hercog uspešni v prvem kolu turnirja WTA v Köbenhavnu, Andreji Klepač tega ni uspelo ponoviti med dvojicami. V paru s Sandro Klemenschits je z 2:6 in 2:6 izpadla proti prvima nosilkama, Nemkama Julii Görges in Anna-Leni Grönefeld.

Grega Žemlja je v noči na sredo odigral enega svojih najpomembnejših dvobojev v karieri. V drugem kolu turnirja serije ATP v Washingtonu mu je nasproti stal deveti igralec sveta Andy Roddick. 128. z lestvice ATP je zabil osem asov (štiri več od Američana), a odločil je domačinov servis – v polje je poslal kar 90 odstotkov prvih servisov. Po 84 minutah je Slovenca tako premagal s 6:4 in 6:4. "Ta dvoboj je bil kot bejzbolski. Povsem sem imel pod nadzorom svoj servis, kar je bilo odlično. Nisem si izkopal niti ene luknje," je v prispodobah razplet pojasnil Roddick.

"Točke, ki jih je dobil, je dobil po res odličnih udarcih," je znal slovenskega tenisača pohvaliti Američan. "Sam sem mu poskušal žogice pošiljati na težka mesta, da me ne bi mogel preveč napadati. In to mi je uspelo kar dobro. Še posebej je bil agresiven pri nizkih žogicah. Veliko je poskušal menjati smer, a to je lahko nevarno tudi zanj. Bil je zelo dober, a je na koncu vendarle končal obakrat na štirih točkah." Drugo kolo turnirja v Washingtonu tudi sicer ni ponudilo presenečenj. Izpostavimo le še Johna Isnerja. Fant, ki je v Wimbledonu odigral 11-urni dvoboj, je zdaj Thiema de Bakkerja premagal s 7:6 in 7:6, pri čemer je druga podaljšana igra trajala do 10:8.

ATP, Washington, 2. kolo:

Andy Roddick (ZDA/2) : Grega Žemlja (Slo) 6:4, 6:4

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.