Šport
9 ogledov

Rodgers je postal poseben igralec

1/7
Žurnal24 main
"Postal je poseben igralec," o Aaronu Rodgersu pove njegov trener. Podajalec Green Bay Packersov je s svojo prvo zmago v končnici dokazal, da sodi med najboljše quarterbacke ta hip.
Packers, Jets, Ravens in Seahawks so dobili tekme wild card vikenda končnice NFL. Poglejte najboljše fotografije s teh štirih tekem.

Naslednik Bretta Favra pri Green Bay Packersih? Ja, zelo dostojen! Med najboljšimi podajalci desetletja, ob boku Peytonu Manningu in Tomu Bradyju? Ja, no, ne brez zmage v končnici (lani so jih v prvem kolu presenetili Arizona Cardinals)! A zmaga je zdaj končno prišla. Govorimo o Aaronu Rodgersu. Ima močno roko, natančen izmet in hitre noge. S tremi touchdowni in zmago nad Philadelphio Eagles z 21:16, ki jih je popeljala v polfinale konference, je 28-letni Rodgers dokazal, da res sodi med najboljše na svojem igralnem mestu. V klubu so prepričani, da ta zmaga ni bila edina in da jih lahko povede do Super Bowla XLV, ki bo šestega februarja v Arlingtonu na Cowboys Stadiumu. Če le ne bo previsoka že naslednja ovira: s 13 zmagami najboljša ekipa konference NFC Atlanta Falcons.

Aaron Rodgers v akciji! Poglejte v dodani galeriji.

"Novinarji pravite, da je ta zmaga zanj prelomnica. Mi na to ne gledamo tako. Šele začeli smo. To je bila prva tekma končnice. Aaron bo še dolgo igral na visokem nivoju, veliko še lahko da ekipi in temu športu," je dejal trener Sirarjev Mike McCarthy, ki se je pred tremi leti pogumno odločil: Rodgers bo prvi podajalec, če se Favre želi vrnitvi, bo sedel na klopi! Aaron je zaupanje upravičil: v treh sezonah je imel 28, 30 oziroma 28 podaj za touchdown. "Sam sem pristranski, a zame je Aaron danes med najboljšimi podajalci v žepu. Njegova največja moč je prav igra v žepu, zaupa svojim nogam in si upa steči navzven. Zdaj ima tudi že nekaj izkušenj. Postal je poseben igralec," še pove McCarthy.

Negotova usoda Vicka
Na drugi strani je podajal Michael Vick. Pred leti najbolje plačani igralec, ki je za 19 mesecev pristal v zaporu in se letos vrnil na najlepši možni način. "Sezona je bila res lepa, a glavni cilj – Super Bowl – ni izpolnjen. Dobra sezona ni dovolj!" Kljub odličnim igram Vick ne ve, če bo naslednjo sezono še Orel. "Upam, da bom, a v tem poslu nikoli ne veš." Ker Vick veliko teče, je dodatno izpostavljen poškodbam in to je lahko razlog, da mu v Philadelphii ne bodo želeli ponuditi dolgoročne pogodbe, kakršno si sam želi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.