Šport
40 ogledov

Rodičeva na DP prek 14 m

Žurnal24 main
Snežana Rodič je prvi dan atletskega odprtega prvenstva Slovenije v Velenju v troskoku znova presegla 14 m (14,23). Med drugim sta tudi Osovnikar in Vodovnik prišla do zanesljivih zmag.

Snežana Rodič (Mass) je prvi dan atletskega odprtega prvenstva Slovenije v Velenju v troskoku znova presegla 14 m (14,23). Marina Tomič (Kladivar) je zmagala v teku na 100 m ovire s 13,37 sekunde.

Na 100 m brez ovir sta bila prva Matic Osovnikar (Mass, 10,43) in Sabina Veit (Štajerska, 11,63), Sebastijan Jagarinec (Poljane) pa je bil najboljši v teku na 400 m (46,43). Miran Vodovnik (Almont) je bil v suvanju krogle nezadovoljen z 18,72 m, Jure Rovan (Brežice) je v skoku s palico preskočil 5,00 m, na rekordni višini 5,62 m pa je bil trikrat neuspešen. Po zgolj enem tednu metov je Matija Kranjc (Mass), ki ga letos pestijo poškodbe, v metu kopja zasedel drugo mesto (70,81 m) za Hrvatom Stipetom Žunićem (71,84 m).

"S trenerjem Srdjanom Djordjevičem sva se sprva odločila, da bom skakala le trikrat. Vendar dotlej nisem presegla 14 m, zmogla sem 13,93. Zato sem spremenila odločitev in skočila še trikrat. Dokaj dobro mi je šlo, čeprav sem najdaljši skok v šesti seriji opravila brez pravega doskoka. Skakala sem z daljšega zaleta, s katerim lahko presežem 14,50 m," je pojasnila Rodičeva. Prihodnji teden v Monaku bo prvič nastopila na najelitnejši diamantni ligi: "Zelo se veselim nastopa, saj bodo tam tekmovale samo zvezdnice."

Osovnikar je v kvalifikacijah kljub močnemu vetru v prsi (-1,1 m/s) tekel zelo hitro (10,54). "Spet je bilo podobno kot na prejšnji tekmi, ko so bile kvalifikacije boljše od finala. Za razliko od Novega mesta pa sem tokat tekel nekoliko bolje tudi drugi tek. Navdušil pa me je predvsem nastop v kvalifikacijah, ko sem sproščeno in hitro tekel v močnem protivetru, pa vseeno dosegel dober čas, čeprav nisem šel na vso moč," je nastop opisal Osovnikar, ki je na 100 m ugnal Gregorja Kokaloviča (Krka, 10,57), edinega resnega tekmeca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.