Šport
24 ogledov

Rodriguez še povečal prednost

Rodriguez Vuelta EPA
Joaquim Rodriguez je še enkrat več potrdil, da ne bo kar tako iz rok izpustil vodstvo na dirki po Španiji. Rodriguez je dobil tudi 14. etapo in še povečal prednost pred Albertom Contadorjem, ki je bil tokrat drugi.

Španski kolesar Joaquim Rodriguez (Katjuša) je zmagovalec 14. etape na dirki po Španiji, z njo pa je tudi povečal prednost v skupnem seštevku. Drugo mesto je na današnji 149,2 km dolgi gorski preizkušnji med krajema Palas de Rei in Puerto de Ancares zasedel Španec Alberto Contador (+0:05), tretje pa njegov rojak Alejandro Valverde (+0:13).

Rodriguez ima v skupni razvrstitvi 22 sekund prednosti pred Contadorjem, tretjeuvrščena Britanec Christopher Froome in Valverde pa zaostajata minuto in 41 sekund.

Sprva se je zmaga nasmihala Contadorju, ki je približno dva kilometra pred ciljem ušel Rodriguezu in Valverdeju. Španca sta najprej nemočno gledala, kako "El Pistolero" izginja iz njunega vidnega polja, nato pa se je nosilec prestižne rdeče majice podal v lov za Contadorjem. Slab kilometer pred koncem ga je tudi ujel, v zadnjih dvestotih metrih pa še bolj pritisnil na pedala in ciljno črto prečkal s petimi sekundami prednosti pred Contadorjem.

"Alberto je bil danes izjemno razpoložen, njegovi napadi so bili konstantni in siloviti. V sami končnici sem ga vendarle ujel in se osredotočil na zadnji finiš, ki se mi je v celoti posrečil," je po prihodu v cilj nasmejano dejal Cigarica (Purito), kot v kolesarskih krogih imenujejo 33-letnega Rodrigueza.

V nedeljo bo na sporedu 186,5 km dolga gorska preizkušnja med krajema La Robla in Lagos de Covadonga. Ta bo vsebovala dva zahtevna vzpona na Alto Del Mirador in končni, 13,5 km dolg na Lagos de Covadonga, v ponedeljek pa bo na sporedu še ena naporna preizkušnja med Gijonom in Valgrande-Pajaresom.

Kolesarska dirka po Španiji, 14. etapa:

1. Joaquim Rodriguez Oliver (Špa/Katjuša) 4;20:28
2. Alberto Contador (Špa/Saxo Bank) + 0:05
3. Alejandro Valverde (Špa/Movistar) + 0:13
4. Daniel Moreno Fernandez (Špa/Katjuša) + 0:35
5. Christopher Froome (VBr/Sky) + 0:38

Kolesarska dirka po Španiji, skupno:

1. Joaquim Rodriguez Oliver (Špa/Katjuša) 53;06:33
2. Alberto Contador (Špa/Saxo Bank) + 0:22
3. Christopher Froome (VBr/Sky) + 1:41
. Alejandro Valverde (Špa/Movistar)
5. Daniel Moreno Fernandez (Špa/Katjuša) + 4:16

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.