Šport
27 ogledov

Rodriguez v zaključku opravil s favoriti

Rodriguez Vuelta EPA
Šesto etapo kolesarske dirke po Španiji je dobil vodilni v skupnem seštevku Joaquim Rodriguez, ki je odpor tekmecev zlomil na zadnjem vzponu 500 metrov pred ciljem.

Španec Joaquim Rodriguez je zmagovalec šeste etape kolesarske dirke po Španiji. Kolesar Katjuše je na 175,4 kilometra dolgi preizkušnji med Tarazono in Jaco na zadnjem vzponu ugnal Britanca Christopherja Frooma, ki je zaostal pet sekund, na tretjem in četrtem mestu pa sta se zvrstila Španca Alejandro Valverde in Alberto Contador.

Rodriguez si je zmago zagotovil z napadom na zadnjem vzponu 500 metrov pred ciljem. V tem je zlahka strl odpor Frooma, ki je začel zaključni sprint. Ob Rodriguezu in Froomu sta bila v zadnjih kilometrih na vzponu ves čas zraven tudi Contador in Valverde, ki pa nista imela dovolj moči za odgovor na napad prvih dveh; na koncu sta zaostala 18 oziroma deset sekund.

Etapo je zaznamoval tudi pobeg peterice iz Beneluksa, treh Nizozemcev in dveh Belgijcev. Ti so se od glavnine odlepili po desetih kilometrih. Zaradi prisotnosti tretjega z letošnje dirke po Italiji Thomasa De Gendta glavnina pod vodstvom Katjuše ubežnikom ni dovolila prevelike prednosti (največ 4:15 minute). Najdlje je bežal prav De Gendt, a ob začetku zadnjega vzpona tri kilometre pred ciljem se je njegov beg končal.

Rodriguez se je z današnjo zmago še utrdil na mestu skupno vodilnega. Zdaj ima deset sekund prednosti pred Froomom in 35 pred Contadorjem.

V petek bodo kolesarji v sedmi etapi prevozili 164,2 kilometra med Huesco in Alcanizom.

Kolesarska dirka po Španiji, šesta etapa:

1. Joaquim Rodriguez Oliver (Špa/Katjuša) 4:15;56
2. Christopher Froome (VBr/Sky) + 0:05
3. Alejandro Valverde Belmonte (Špa/Movistar) + 0:10
4. Alberto Contador (Špa/Saxo Bank - Tinkoff Bank) + 0:18
5. Eros Capecchi (Ita/Liquigas-Cannondale) + 0:19

Kolesarska dirka po Španiji, skupno:

1. Joaquim Rodriguez Oliver (Špa/Katjuša) 21:45;06
2. Christopher Froome (VBr/Sky) + 0:10
3. Alberto Contador Velasco (Špa/Saxo Bank) + 0:35
4. Rigoberto Uran Uran (Kol/Sky) + 0:43
5. Robert Gesink (Niz/Rabobank) + 0:53

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.