Šport
32 ogledov

Rogaška boljša od Olimpije

Rogaška,  Olimpija twitter Liga Nova KBM
Košarkarji Rogaške so v 11. krogu lige Nova KBM premagali Union Olimpijo s 84:75 (25:13, 39:28, 57:42).

V derbiju enajstega kroga lige Nova KBM je Rogaška zasluženo in prepričljivo premagala Union Olimpijo. Zanjo je to sedma zmaga v državnem prvenstvu oziroma četrta v zadnjih petih nastopih, Ljubljančani pa so prekinil zmagoviti niz; v ligi Nova KBM so bili neporaženi pet tekem.

Čeprav je Rogaška vodila od začetka do konca in imela vmes nekajkrat občutno prednost (35:19, 47:33, 67:53), je morala dve točki reševati v zadnjih minutah. Gostje so se namreč po nizu trojk povsem približali. Najprej na 69:63, nato na 69:65, dve minuti pred koncem pa je Blaž Mesiček (16 točk, trojke 4:6) s trojko znižal razliko na 71:68. V ključnih trenutkih so Slatinčani ohranili mirno roko s črte prostih metov, vse dvome o zmagovalcu pa je 43 sekund pred koncem s trojko rešil Davis Darwin.

"Prvič smo bili pod pritiskom, da moramo dobiti tekmo proti Union Olimpiji, ki v zadnjem času igra zelo dobro. Ta pritisk smo vzdržali, imeli tekmo pod kontrolo, razen v obdobju, ko je eksplodiral Mesiček, ki je zadel nekaj metov za tri točke. Igro smo nato uspeli stabilizirati in na koncu dosegli zmag," je po tekmi dejal trener Rogaške Damjan Novaković.

Medtem ko je pri Unionu Olimpiji izstopal Devin Oliver s 24 točkami, je imel domači strateg Novaković širok nabor razpoloženih igralcev. Taylor Johns (11 skokov, indeks 29) je 17 od 19 točk dosegel v prvem polčasu, ko je bil nezgrešljiv, Darwin je zbral 15 točk, 7 skokov in 6 podaj, po enajst točk so imeli Dragan Đuranović, Miha Fon in Dragiša Drobnjak, tretji strelec lige Tadej Ferme pa je s 13 točkami malce zaostal za svojim povprečjem.

Krka prekinila negativni niz

Košarkarji Krke so prekinili niz porazov, premagali so Šenčur Gorenjsko gradbeno družbo, kar je njihova prva zmaga v decembru oziroma na petih tekmah. Zadnje zmage so se veselili 23. novembra, od tedaj pa so izgubili štiri tekme v ligi Aba in eno v državnem prvenstvu. Za Šenčur je to tretji zaporedni poraz, sedmi v sezoni, Krka pa je na izkupičku 7-3.

Novomeščani do zmage niso prišli brez težav. Vodili so sicer vso tekmo, v drugi četrtini že s 17 točkami prednosti, toda košarkarji Šenčurja so bili nepopustljivi in so se dvakrat povsem približali. Najprej na začetku drugega polčasa, ko je razlika znašala le pet točk, drugič pa v uvodu v zadnji del pri rezultatu 63:56. Vsakokrat je imela Krka pripravljen odgovor; prvič se je oddaljila z delnim rezultatom 10:2, dokončno pa je do zmage prišla z 10:0 za vodstvo 73:56.

V odsotnosti prvega strelca Marka Lukovića so se gostitelji izkazali s kolektivno igro. Kar šest igralcev je imelo dvomestne številke; Matic Rebec je dosegel 19 točk (trojke 4:8) in ujel osem odbitih žog, 17 jih je zbral Sandi Čebular (6 podaj), po 13 sta jih vknjižila Ronald Curry in Žiga Dimec, 12 Dominique Elliott, deset pa Erjon Kastrati. Na drugi strani sta izstopala Sead Hadžifejzović s 17 točkami (7 skokov) in Smiljan Pavić (12 točk, 8 skokov).

"Čestitam fantom za zmago. Mislim, da smo v igri prikazali določen napredek, glede na to, da nas v zadnjem času pesti kar nekaj težav. Tudi danes smo odigrali le s sedmimi igralci in ni lahko v takem ritmu, kot smo ga imeli v zadnjih desetih dneh, odigrati še ene tekme. Šenčur je dobro moštvo in morali smo prikazati dobro igro, da smo lahko zmagali," je tekmo pokomentiral trener Novomeščanov Dejan Mihec.

"Čestitam Krki za zasluženo zmago. Tudi mi smo imeli svoje trenutke na tekmi, vendar je to žal premalo," pa je dejal prvi mož na klopi gostov Ernest Novak.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.