Šport
14 ogledov

Roger, boj se rojaka Stanislasa

1/21
Žurnal24 main
Stanislas Wawrinka je v osmini finala OP Avstralije uprizoril pravo lekcijo tenisa in ameriškega bombarderja Andyja Roddicka izločil v treh nizih. Sedaj ga čaka zmenek s Federerjem, ki je tokrat izgubil niz.

Wawrinka, ki v prvih štirih kolih letošnjega OP Avstralije sploh še ni izgubil niza, je začel odločno in že v prvih servisnih igrah Američanu dal vedeti, da mu ne bo lahko. V prvem nizu mu je odločilni brejk uspel v osmi igri, v drugem pa v deveti, v tretjem nizu pa je Roddicka, ki ni igral slabo, ''brejknil'' že v tretji igri. Wawrinka je z lahkoto vračal bombe Američana, medtem ko je sam zabil kar 24 asov. Kako dobro je deloval servis Švicarja pove podatek, da je dobil kar 92 odstotkov točk, potem ko je zadel svoj prvi servis. V dve uri in 22 minut dolgem dvoboju se je Švicar izkazal tudi s prihodom na mrežo – dobil je kar 21 od 24 točk pri mreži.

 

25-letni Wawrinka je odigral izjemno partijo, v četrtfinalu pa se bo pomeril z rojakom Rogerjem Federerjem. Po videnem je Roger lahko zaskrbljen. ''Igram najboljši tenis v mojem življenju,'' se je po teniški lekciji, ki jo je odčital Roddicku pohvalil Švicar. Pred dvobojem s Federerjem pa se Wawrinka zaveda: ''To bo popolnoma drugačna tekma. Vemo, kako težko ga (Federerja, op. p.) je premagati, ko igra svoj najboljši tenis.'' 

Federer izgubil niz
Na Rod Laver Areni je drugi nosilec iz Švice Roger Federer udaril vrsto fantastičnih točk, sem in tja pa tudi nekaj povsem zgrešenih forehandov (še posebej v drugem nizu). Na koncu je bila njegova zmaga v četrtem kolu OP Avstralije zelo zanesljiva. Španec Tommy Robredo je odšel domov s 3:6, 6:3, 3:6 in 2:6. "Tommy me je kar namučil, še zlasti ubijalski je bil njegov forehand, zato sem zelo vesel, da je ta dvoboj že mimo," je dejal Federer.

Še lažje se je v četrtfinale prebil tretjepostavljeni Srb Novak Djoković, ki je bil s 6:3, 6:4 in 6:0 boljši od Španca Nicolasa Almagra. Prevladoval je na osnovni črti – udaril je 12 asov in 31 winnerjev. Tretji niz je denimo dobil po vsega 28 minutah. Za vstopnico za polfinale se bo pomeril s Čehom Tomašem Berdychom, šestim nosilcem, ki je prav tako zlahka, s 3:0 v nizih, odpravil devetega nosilca Španca Fernanda Verdasca. Lani in predlani je Nole klonil prav v četrtfinalu (proti Američanu Andyju Roddicku in Francozu Jo-Wilfriedu Tsongaju). Berdych napoveduje presenečenje. "Sem boljši igralec kot lani. Lani sem v Wimbledonu igral na krilih zmag, zdaj pa sem dejansko zelo dober in imam izkušnje. Roger in Rafa sta dva izjemna igralca, ki sta že danes del zgodovine. A zdaj ko sem se uvrstil v četrtfinale, lovim najboljše igralce."

OP, Avstralije, 4. kolo (M):

Novak Djoković (Srb/3) : Nicolas Almagro (Špa/14) 6:3, 6:4, 6:0
Tomaš Berydch (Češ/6) : Fernando Verdasco (Špa/9) 6:4, 6:2, 6:3
Roger Federer (Švi/1) : Tommy Robredo (Špa) 6:3, 3:6, 6:3, 6:2
Andy Roddick (ZDA, 8) : Stanislas Wawrinka (Švi, 19) 3:6, 4:6, 4:6

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.