Šport
0 ogledov

Roger in Serena

Serena Williams in Roger Federer bosta v Avstraliji prva nosilca. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Najvišje postavljeni igralec na prvem teniškem grand slamu sezone OP Avstralije je pri moških Švicar Roger Federer, pri ženskah pa Američanka Serena Williams.

Odprto prvenstvo Avstralije se bo v ponedeljek začelo v Melbournu. Pri moških bo zaigralo vseh 32 najboljših z lestvice ATP, v ženskem delu pa bo na igriščih Rod Laver Arene 31 od 32 najboljših igralk na lestvici WTA.

Španec Rafael Nadal, branilec naslova, bo številka 2 za svojim lanskim nasprotnikom v finalu Rogerjem Federerjem. Slednji ni zmagal v Melbournu že vse od leta 2007. V ženskem delu bo manjkala le 16. z lestvice WTA Belgijka Yanina Wickmayer, ki si je zaradi dopinškega prekrška prislužila enoletni suspenz. Čeprav ji je Mednarodna teniška zveza (ITF) 16. decembra izdala dovoljenje in ji dovolila igrati, je bil takrat vpis za OP Avstralije že končan. Igralka je zato zaprosila za posebno povabilo in ga prejela za kvalifikacije. Wickmayerjeva je tako prva nosilka kvalifikacij in je bila v prvem krogu uspešna, a jo čaka še nekaj ovir. Rusinja Dinara Safina je druga nosilka turnirja, njena rojakinja Svetlana Kuznjecova tretja, četrta pa Danka Caroline Wozniacki. Belgijka Justine Henin, zmagovalka sedmih grand slamov, ki se vrača na teniško sceno po 19-mesečni odsotnosti, je prejela wild card prirediteljev.

Slovenka Maša Zec Peškirič je uspešno premagala prvo oviro na poti do glavnega dela uvodnega letošnjega teniškega turnirja za veliki slam. V prvem krogu kvalifikacij je po treh nizih s 6:4, 2:6 in 6:1 premagala Japonko Riko Fudživara. V naslednjem krogu jo čaka dvoboj z Rusinjo Jekaterino Ivanovo. Najboljša slovenska igralka na lestvici WTA Polona Hercog (70. mesto) je neposredno uvrščena v glavni žreb turnirja, ki ga bodo prireditelji opravili v petek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.