Šport
24 ogledov

Roger o Petu, Serena o kraljici

Federer je tekom vikenda preizkusil sveto travo. Zdaj se začenja zares. (Foto: R Žurnal24 main
Začenja se grand slam v Wimbledonu. Roger Federer že razmišlja o sedmem naslovu in izenačitvi s Petom Samprasom. Serena Williams pa komaj čaka četrtek, ko bo All England Club obiskala kraljica.
Vsi dvoboji Wimbledona v živo in pregled vseh rezultatov. Tukaj!

Z dvobojem prvega nosilca Švicarja Rogerja Federerja in mladega upa iz Kolumbije Alejandra Falle se bo ob 14.00 začel tretji letošnji turnir za grand slamWimbledon. Zmagovalcu turnirja na jugu Londona iz let 2003, 2004, 2005, 2006, 2007 in 2009 pa morebitna letošnja sedma zmaga prinaša tudi izenečitev rekorda sedmih osvojenih grand slamov na travi z Američanom Petom Samprasom. Razmišlja o rekordu? "Mogoče pa res malo, saj se zavedam velikih stvari, ki jih je dosegel. Le še en naslov sem od njegovega zadnjega rekorda. A ko se začnejo dvoboji, o tem ne bom razmišljal, saj se bom moral posvetiti vsakemu obračunu posebej." V prvem kolu Federer ne bi smel imeti težav, saj je Fallo letos premagal že dvakrat. Ta dvoboj se bo dogajal na osrednjem igrišču, na sosednjem pa bo zaigral lanski poraženec finala Američan Andy Roddick, katerega čaka rojak Rajeev Ram.

Danes začenja tudi Polona Hercog. Dvoboj z Jaroslavo Švedovo bo predvidoma ob 15.00.

In ko se konča dvoboj omenjenih dveh Američanov bo na sveto londosko travo stopila petkratna zmagovalka tega turnirja Američanka Venus Williams. Svoj že 50. nastop na grand slamih bo začela proti Paragvajki Rossani de los Rios. V ženski konkurenci naslov sicer brani sestra Serena Williams, ki se še posebej veseli četrtka (gotovo se bo uvrstila v drugo kolo, saj ji v torek Portugalka Michelle Larcher de Brito ne bi smela povzrožati večjih težav), ko bo Wimbledon obiskala britanska kraljica Elizabetha II. "Ko sem slišala, da pride na obisk, sem si rekla: 'Vau, samo da se uvrstim v drugo kolo.' Upam, da jo bom res lahko spoznala." Kraljica bo turnir v All England Clubu obiskala sploh prvič po letu 1977, ko je pokal za najboljšo izročila domačinki Virgini Wade.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.