Šport
27 ogledov

Rogerja ne bo v Kazahstan

Federer se je spet izognil nastopanju za svojo državo. Vsaj v prvem kolu. (Foto: Žurnal24 main
"Utrujenost!" je švicarski tenisač Roger Federer danes pojasnil razlog, zakaj bo izpustil gostovanje Švice na tekmi Davisovega pokala v Kazahstanu. Od leta 2005 je Federer vedno izpustil prvo kolo.

Eden najboljših teniških igralcev na svetu, Švicar Roger Federer, bo izpustil bližnji dvoboj Davisovega pokala. Švicarska reprezentanca se bo tako brez svojega najboljšega moža podala v Kazahstan, kjer bo konec tedna igrala za obstanek v svetovni skupini.

Tretji s teniške lestvice ATP je kot glavni vzrok za odpoved sodelovanja v reprezentanci navedel utrujenost po turnirju v New Yorku ter zgoščen urnik tekmovanj. "Po intenzivnih zadnjih tednih sem precej utrujen. Zato potrebujem počitek, saj se želim kar najbolje pripraviti na zadnji del sezone," je pojasnil Federer.

Od leta 2005 je Švicar sicer vedno izpustil prvi del tekmovanj za Davisov pokal, a je ekipi pomagal, ko je šlo za obstanek med najboljšimi. Tudi po njegovi zaslugi so Švicarji lani obstali med elito po zmagi nad Italijo, brez njega pa so spomladi nato gladko z 1:4 klonili proti Španiji. Švicarje bo v Astani tako vodil Stanislas Wavrinka, 20. z lestvice ATP, na domači strani pa bo prvo orožje Andrej Golubev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.