Šport
33 ogledov

Roglič do nove zmage

Primož Roglič EPA
Slovenski kolesar Primož Roglič je znova blestel v vožnji na čas.

Kolesarska dirka po Romandiji se je zaključila s kronometrom, v posamični vožnji na čas pa je znova vso konkurenco ugnal Primož Roglič. Ta je bil pred zadnjim dnevom dirke v Švici skupno šesti, 53 sekund je zaostajal za rumeno majico, ki jo je nosil Simon Yates.

Roglič je v kronometru odločno napadel, izbiral tudi precej bolj tvegane linije kot tekmci in ob prihodu v cilj za več kot pol minute izboljšal dotedanji najboljši čas, ki ga je držal Tejay van Garderen. Prav Američanov moštveni kolega pri ekipi BMC Richie Porte je nato še najmanj zaostal za Slovencem, približal se mu je na osem sekund, na koncu pa je njegov čas zadoščal za drugo mesto v etapi in skupno zmago na dirki.

Yates je uspel na koncu obdržati le pet sekund prednosti v skupnem seštevku pred tretjim Rogličem, za Avstralcem pa je zaostal za 21 sekund. Slovenski kolesar je možnost za zmago izgubil v četrti etapi, v kateri je bil enajsti z 52 sekundami zaostanka za Yatesom.

Na dirki so poleg Rogliča nastopili še trije Slovenci. Simon Špilak (Katjuša) je bil danes 36. (+1:34), skupno je bil 30. (+2:37), Jani Brajkovič (Bahrain Merida) je bil v kronometru 88. (+2:51), skupno 51. (+6:59), Kristijan Koren (Cannondale-Drapac) pa 126. (+4:19), skupno 86. (+25:15).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.