Šport
1128 ogledov

Roglič dobil hudo konkurenco

Tom Dumoulin Epa
Nekdanji zmagovalec dirke po Italiji bo kariero nadaljeval pri moštvu Jumo-Visma.

Nizozemski kolesar Tom Dumoulin kariere ne bo nadaljeval pri nemški ekipi Sunweb. Kolesar in moštvo bosta sodelovanje po osmih letih končala po koncu te sezone, so danes sporočili iz Sunweba.

Nizozemec je v dresu te ekipe dobil dirko po Italiji leta 2017, bil drugi na lanski izvedbi Gira, leta 2018 pa je na drugem mestu končal tudi na dirki po Franciji. Letos je na Giru padel in odstopil, zaradi posledic poškodbe pa nato izpustil tudi francosko preizkušnjo.

"Težko bo zapustiti ekipo, moje srce ostaja v njej, skupaj smo dosegli izjemne uspehe. Dokazali smo, kaj zmoremo. Brez te ekipe ne bi bil nikoli to, kar sem, vedno pa bom hvaležen za to, da mi dovolijo raziskovati in iskati nove priložnosti," je ob napovedanem slovesu dejal Dumoulin.

Po poročanju nizozemskega časnika De Telegraaf se bo Dumoulin pridružil ekipi Primoža Rogliča Jumbo Vismi, s katero naj bi sklenil triletno pogodbo. Če se bodo napovedi uresničile, bodo imeli Nizozemci v naslednji sezoni v postavi tri močne kolesarje, Rogliča, tretjeuvrščenega z letošnjega Toura Stevena Kruijswijka in Dumoulina.

Tom Dumoulin | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.