Šport
57 ogledov

Roglič navdušil tudi cehovske kolege

jan polanc giro EPA
Primož Roglič je z zmago na kronometru Gira motiviral tudi druge slovenske kolesarje.

Čestitke ob zmagi Primoža Rogliča letijo z vseh strani, Kisovčan pa je navdušil tudi druge slovenske kolesarje, ki si kruh služijo v tujini. Kolesar Lampreja Jan Polanc, ki se je zmage veselil lani, meni, da je zmaga Rogliča še posebej izjemna, ker jo je dosegel v vožnji na čas.

Tej disciplini se namreč v Sloveniji praktično ne posveča, Kisovčan pa je tudi drugim dokazal, da se tudi v njej da priti na vrh.

"Njegova dosežka na kronometrih sta fantastična. Moram priznati, da sem tudi sam presenečen. Rogliča sem pričakoval pri vrhu na vzponih, nikakor pa ne v kronometru. Njegov uspeh, ki sem ga po televiziji z užitkom spremljal, je spodbuda za vse nas, pokazal nam je, da se tudi v kronometru da kaj storiti. Njegove zmage z mojo ne bi primerjal, svojega uspeha niti nisem podoživljal, saj se od spominov ne živi, treba je gledati naprej. Kot sem že rekel, pa je Rogla tudi meni vlil dodatno energijo, povečal željo po treningu vožnje na čas, v kateri sem tudi sam trenutno soliden, a bi v njem rad storil še korak naprej, tako kot ga je letos storil Roglič," je nad dosežkom Zasavca navdušen Polanc, ki je trenutno na pripravah v višinski hiši v Planici, da pa na Giru letos ne nastopa, pa mu ni posebej žal.

''Na slovensko dirko me ne bo''

"Pripravljam se na dirko po Švici. To pomeni, da me ne bo na dirki Po Sloveniji, če bom v Švici dovolj dober, sem blizu tudi nastopa na Touru, kar je eden od mojih glavnih ciljev sezone. Na slovensko dirko me torej ne bo, po mojih informacijah pa bosta v ekipi Lampreja Luka Pibernik in Marko Kump, v Švici pa bo dirkal Rui Costa. Kljub temu pa upam, da bom imel vsaj delno proste roke in da bom lahko tudi kaj naredil, saj je profil dirke po mojem okusu, še težji, kot je bil lani. Vse bo odvisno od mene in moje pripravljenosti," meni 24-letni Kranjčan, ki je bil na slovenski pentlji že blizu skupne zmage, a se mu je ta leta 2013 za las izmuznila, zaostal je le za kolesarjem Adrie Mobila Radom Rogino.

Z mislimi tudi pri olimpijskih igrah

Slovenski kolesarski up je svojo formo planiral za drugi del sezone, ko naj bi poleg Toura vozil tudi cestno dirko olimpijskih iger. "Prvi del je bil soliden, ne sicer najboljši, vse je bolj ali manj šlo po načrtu, ampak, kot sem rekel, moje misli so usmerjene na drugi del sezone. Lani sem imel nekaj težav s poškodbo, letos sem zdrav, upam, da bo tako tudi ostalo. Glede olimpijskih iger sem dobil namige, da bi lahko šel. A zato bo treba biti tudi pripravljen, nepripravljen v Rio tako ali tako ne bi bilo smisla potovati. Vidimo, da sta Simon Špilak in Roglič odlična, ponuja se nam priložnost, da povezani kaj odmevnega storimo," se nadeja kolesar Lampreja, ki se redno sliši s selektorjem Gorazdom Štangljem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.