Šport
47 ogledov

Roglič v napad na rumeno majico

Primož Roglič Lotto NL-Jumbo Profimedias
Z vožnjo na čas v nemškem Düsseldorfu se danes začenja 104. kolesarska dirka po Franciji.

Že v prvi etapi bo priložnost za stopničke ali pa celo napad na rumeno majico imel Primož Roglič, ki bo eden od štirih Slovencev, ki bodo premagovali dobrih 3500 kilometrov dolgo pot iz Nemčije, čez Belgijo, Luksemburg in Francijo.

Strokovnjaki v Rogliču vidijo enega od favoritov za zmago v današnji prvi etapi, poleg kolesarja nizozemske ekipe LottoNl-Jumbo v ožji krog favoritov sodijo še Nemca Tony Martin in Marcel Kittel, Španec Jonathan Castroviejo in Švicar Stefan Küng.

Poleg Rogliča bodo na startu letošnjega toura še trije Slovenci v dresu Bahrain Meride Grega Bole, Borut Božič in Janez Brajkovič.

Roglič bo skušal postati prvi Slovenec z uvrstitvijo med prve tri v etapi toura, če bo zmagal, pa bo oblekel rumeno majico vodilnega, kar prav tako ni uspelo še nobenemu Slovencu.

V skupni razvrstitvi sta na dirki po Franciji med slovenskimi kolesarji najvišje posegla Brajkovič in Tadej Valjavec, ki sta bila leta 2012 oziroma 2008 deveta. Najboljši v etapi je bil od Slovencev do zdaj leta 2002 Andrej Hauptman, ki je prikolesaril do četrtega mesta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.