Šport
1 ogledov

Rogljeva v finalu ob štiri mesta

Špela Rogelj EPA
Na tekmi svetovnega pokala smučark skakalk v Oberstdorfu je drugo zmago na tem prizorišču dosegla zmagovalka sobotne tekme Avstrijka Daniela Iraschko-Stolz.

Druga za Avstrijko je bila Nemka Carina Vogt, tretja pa Kanadčanka Taylor Henrich. Tretja po prvi seriji Slovenka Špela Rogelj je tekmo končala na sedmem mestu. V finalu so nastopile še štiri Slovenke, Eva Logar je bila 11., Maja Vtič mesto slabša, Urša Bogataj je bila 16., Katja Požun pa 22. Barbara Klinec se s 47. dosežkom kvalifikacij ni uvrstila na tekmo.

Rogljeva je bila po prvi seriji na visokem tretjem mestu, v drugi pa jo je ustavil veter. Ko je že bila na zaletišču, je začelo močno pihati, prireditelji pa so ji prižgali rdečo luč. Po slabih dveh minutah se je znova podala na zaletišče, a ji je med čakanjem padla koncentracija, s skokom 81,5 metra ni zmogla več med najboljše in se morala zadovoljiti s sedmim mestom.

"V finalu sem naredila slab skok. Se zgodi, a sem se iz te tekme veliko naučila. Naprej grem še vedno z dobrimi občutki. Uvrstitev je še vedno med najboljših deset, zaradi česar je cilj izpolnjen. S skoki ne morem biti zadovoljna, predvsem z drugim ne. Za boljšo uvrstitev bo potrebno še nekoliko potrenirati. Morda je pri finalnem nastopu nekoliko vplival tudi odhod z zaletne rampe, vendar se moram tudi na to navaditi. Nisem šla prvič dol z rampe, tako da mislim, da to ni tako veliko vplivalo," je po tekmi dejala Rogljeva.

"Današnja tekma je bila še težja od včerajšnje. Žirija je varčevala z naleti, zaradi česar ni bila lepa tekma. Vendarle je bila za vse enaka. Omogočila bi lahko nekoliko višji nalet, da bi dekleta v vzvratnem vetru lahko skočila nekoliko dlje. Špela je naredila napako na mizi, zaradi česar se ne moremo izgovarjati na slabe razmere. Napaka je bila njena. Ve, kje jo je storila, zato je ne skrbi, da je naslednjič ne bi odpravila. Dekleta niso prikazala najboljših skokov v vetru v hrbet. Maja in Eva sta v takšnih razmerah dokaj močni, danes sta končali tik za najboljšo deseterico. Z razpletom ne smemo biti nezadovoljni, veseli pa tudi ravno nismo. Lahko bi bilo čisto drugače kot je bilo po prvi seriji," pa je povedal glavni trener Stane Baloh.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.