Šport
19 ogledov

''Rokomet? Nikoli slišal ali videl''

sammir EPA
Hrvaški nogometni reprezentat Sammir je priznal, da pred prihodom k našim južnim sosedom še nikoli ni slišal za rokomet.

Hrvaška rokometna reprezentanca se je s težko prigarano zmago nad Brazilci uvrstila v četrtfinale svetovnega prvenstva, ki poteka v Katarju. Tekmo sta si z zanimanjem ogledala tudi naturalizirana nogometna reprezentanta Sammir in Etto.

''Dokler nisem prišel na Hrvaško, nisem imel pojma, kaj je to rokomet. Nikoli slišal ali videl. V Braziliji ga igrajo redki,'' je povedal Sammir. ''Iskreno povem, da ne poznam nobenega brazilskega rokometaša, a Hrvaško redno spremljam. Spomnim se vseh zlatih medalj, ki jih je osvojila. Ivano Balić je genij, a od današnje generacije mi je všeč Duvnjak. Brazilci nimajo možnosti, to bo gladka zmaga za Hrvaško,'' je zmotno napovedal vezist Getafeja, saj je hrvaška reprezentaca ob polčasu zaostajala za dva gola.

''Rokomet igrajo tisti, ki niso nadarjeni za nogomet''

Več izkušenj z rokometno igra ima njegov rojak Etto. ''V osnovni šoli sem treniral rokomet. Igral sem srednjega zunanjega, vendar sem se prepisal na nogomet. Sestra Adenillma igra rokomet v Braziliji in je zelo dobra. Ne samo ona, tudi njen mož igra rokomet,'' je povedal Brazilec.

''Z roko se sme igrati le takrat, ko govorimo o košarki ali odbojki,'' meni Sammir, Etto pa dodaja: ''Veste, kdo v Braziliji igra rokomet? Tisti, ki niso nadarjeni za nogomet.''

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.