Šport
24 ogledov

Rokometašem "igrajo" le še zmage

slovenija rokomet denič Reuters
Slovenska moška rokometna reprezentanca se bo v četrtek zbrala v Zrečah in začela priprave za januarske tekme prvega dela kvalifikacij za nastop na svetovnem prvenstvu v Katarju leta 2015.

Pred rokometaši sta dve tekmi z Luksemburgom ter po ena s Švico in Ukrajino, v dodatne kvalifikacije pa se bo uvrstila le v primeru prvega mesta v skupini 3.

Izbranci slovenskega selektorja Borisa Denića so uspešno začeli kvalifikacijski ciklus in v Velenju premagali Švicarje, že na naslednji tekmi pa prejeli pravo zaušnico in v Zaporožju klonili proti Ukrajincem. Po tem novembrskem porazu je bilo v slovenskem taboru zelo vroče, Denić je bil tik pred tem, da odstopi s selektorskega položaja, a so ga igralci in predsednik Rokometne zveze Slovenije Franjo Bobinac na koncu le prepričali v nasprotno.

Brez Zormana v Luksemburgu

Slovenske rokometaše po božičnih in novoletnih praznikih čakajo štirje izjemno pomembni dvoboji s tekmeci iz srednjega in spodnjega evropskega kakovostnega razreda, a cilj je le eden. Na teh obračunih morajo doseči štiri zmage in si priigrati junijski dodatni kvalifikacijski tekmi za nastop v Katarju z eno od reprezentanc, ki se bo na januarskem evropskem prvenstvu na Danskem uvrstila od 5. do 14. mesta.

Slovenija bo pred januarskimi dvoboji igrala generalko, saj se bo v soboto, 28. decembra, v Trbovljah pomerila z Makedonijo, na prvi tekmi z Luksemburgom, ki bo 2. januarja v Differdangeju, pa bo manjkal ideolog slovenske igre Uroš Zorman. Član poljske ekipe Vive Targi Kielce bo konec tega leta z reprezentanco sveta nastopal v New Yorku, bo pa Ljubljančan že v ustroju za naslednje tri tekme z Luksemburgom (5. januarja), Švico (9. januarja) in Ukrajino (12. januarja).

Pokvarjen povratek Natka

Denić je namesto Zormana naknadno poklical Staša Skubeta (Gorenje Velenje), reprezentančni seznam pa je v primerjavi z zadnjo akcijo z Ukrajino doživel še nekaj sprememb. V reprezentanco bi se po skoraj dvoletnem premoru moral vrniti Jure Natek, a si je na zadnji tekmi nemškega Magdeburga v Ballingenu zlomil kost v zapestju desne roke. Denić je namesto njega naknadno poklical Maria Šoštariča (Gorenje Velenje).

V izbrano vrsto se vrača Natkov klubski soigralec Marko Bezjak, ki je zavoljo poškodbe manjkal na uvodnih dveh kvalifikacijskih tekmah. Zaradi poškodb bodo izostali Jure Dobelšek (Slovan), Uroš Bundalo (Dinamo Minsk) in Gašper Marguč (Celje Pivovarna Laško), na seznamu ni Simona Razgorja (Maribor Branik). V reprezentanco se vrača krožni napadalec Peter Pucelj (Eisenach), povsem novo ime pa je trebanjski vratar Klemen Ferlin.

Seznam slovenske rokometne reprezentance:

- vratarji: Primož Prošt (Göppingen), Matevž Skok (Celje Pivovarna Laško), Klemen Ferlin (Trimo Trebnje) in Gorazd Škof (Nantes);

- krilni igralci: Dragan Gajić (Montpellier), Mario Šoštarič (Gorenje Velenje) in Luka Žvižej (Celje Pivovarna Laško);

- zunanji igralci: Uroš Zorman (Vive Targi Kielce), Jure Dolenec, Vid Kavtičnik (oba Montpellier), Nenad Bilbija (Minden), Marko Bezjak (Magdeburg), Dean Bombač, David Miklavčič (oba Dinamo Minsk), Borut Mačkovšek (Hannover), Sebastian Skube (Celje Pivovarna Laško), Staš Skube (Gorenje Velenje) in David Špiler (Meškov Brest);

- krožni napadalci: Peter Pucelj (Eisenach), Matej Gaber (Montpellier) in Miha Žvižej (Toulouse).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.