Šport
20 ogledov

Rokometaši drugi v Švici

Slovenija je v prvem krogu klonila proti Norveški s 33:36 (11:18), v drugem pa j Žurnal24 main
Slovenski rokometaši so v zadnjem kolu mednarodnega turnirja Yellow Cup v Winterthurju premagala Švico z 39:37 (17:20) in osvojili končno drugo mesto.
Mladci zanesljivo na MSP
Slovenska moška rokometna reprezentanca do 21 let se je prek kvalifikacijskega turnirja v češkem mestu Nove Veseli zanesljivo prebila na letošnje svetovno prvenstvo v Grčiji. Izbranci Slavka Iveziča so na turnirju na Češkem dosegli tri zanesljive zmage, po Britancih in Norvežanih so v nedeljski zadnji tekmi ugnali še Čehe z 31:23 (15:12). V slovenski izbrani vrsti je na zadnjem dvoboju blestel Miha Zarabec z devetimi goli, njegov reprezentančni soigralec Žiga Mlakar pa je dosegel pet zadetkov.

Začetek je pripadel gostiteljem Švicarjem, ki so v dvorani Eulach povedli s 3:0 in 6:2, v deveti minuti pa so imeli že pet zadetkov prednosti (9:4).

Slovenski selektor Boris Denič je vzel minuto odmora, po kateri so njegovi igralci zaostanek najprej zmanjšali na dva zadetka (9:11), štiri minute pred koncem prvega polčasa pa samo na enega (15:16). Končnica prvega dela je spet pripadla Švicarjem, ki so odšli na odmor s prednostjo treh zadetkov. V uvodnih minutah drugega polčasa so jo švicarski rokometaši povišali celo na pet (23:18), toda Slovenci navkljub visokemu zaostanku niso vrgli puške v koruzo. Sredi drugega dela igre je Denič obrambo 6-0 zamenjal s 5-1, njegovo moštvo pa je počasi, toda vztrajno lovilo domačo reprezentanco.

Šest minut pred koncem tekme so prvič izenačili na 33:33, v 58. minuti pa si je Deničeva četa priigrala tudi prvo vodstvo na tekmi (37:36). V zadnjih dveh minutah je slovenska reprezentanca, pri kateri so izstopali vratar Jure Vran s 16 obrambami ter strelsko razpoložena Nenad Bilbija (10 zadetkov) in David Miklavčič (6), dosegla še dva zadetka in povišala svoje vodstvo na nedosegljivih 39:36.

Prvo mesto na turnirju je osvojila Norveška, ki je zbrala enako število točk kot Slovenija (4), vendar je bila uspešnejša na medsebojni tekmi (dobila jo je s 36:33). Tudi Švica in Romunija sta zbrali enako število točk (po 2), a je končno tretje mesto pripadlo gostiteljem zaradi zmage na medsebojni tekmi (35:26).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.