Šport
25 ogledov

Rokometaši proti Čehom do druge zmage

Boris Denič Reuters
Slovenska moška rokometna reprezentanca je v 2. kolu mednarodnega turnirja v Innsbrucku premagala Češko (33:28). Slovenija je v četrtek ugnala Grčijo z 31:21, v soboto pa se bo v Kufsteinu pomerila še z domačo Avstrijo.

Zdesetkani izbranci Borisa Deniča so po zanesljivem zmagoslavju nad povprečnimi Grki dosegli novo odmevno zmago. Skalp so vzeli v mednarodnih merilih zelo solidnim Čehom, ki so navkljub drugačnim napovedim na turnir pripotovali z bolj ali manj vsemi najboljšimi igralci. Med njimi je bil tudi zvezdnik nemškega Kiela in eden najboljših zunanjih igralcev na svetu Filip Jicha.

Češki ostrostrelec, tudi najbolj koristen igralec evropskega prvenstva v Avstriji leta 2010, je na petkovem obračunu v olimpijski dvorani v Innsbrucku resda dosegel devet golov, navkljub temu pa skupaj s svojimi soigralci ni bil kos razpoloženim in veliko bolj uravnoteženim slovenskim igralcem.

Nekaj težav je Deničevim izbrancem povzročil tudi nekdanji igralec velenjskega Gorenja in Celja Pivovarne Laško Tomaš Rezniček, v prelomnih trenutkih dvoboja pa je bilo več modrosti in zbranosti na strani slovenskih rokometašev, ki so navkljub odsotnosti številnih nosilcev igre dosegli drugo zmago na avstrijskem turnirju.

V slovenski izbrani vrsti je bil najbolj učinkovit Gašper Marguč z osmimi goli, Jure Dobelšek, Jure Dolenec in Miha Žvižej pa so jih dosegli po štiri. Slovenija je v četrtek ugnala Grčijo z 31:21, v soboto pa se bo v Kufsteinu pomerila z Avstrijo. Tekma se bo začela ob 16. uri.

Mednarodni turnir v Avstriji, 2. kolo:

Slovenija : Češka 33:28 (18:15)
Marguč 8 (4), M. Žvižej, Dobelšek in Dolenec 4, Bombač, Miklavčič in Sušin 3; Jicha 9, Rezniček 5

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.