Šport
174 ogledov

Rokometaši spoznali potencialne tekmece

slovenska rokometna reprezentanca Reševalni pas/Twitter
Slovenska rokometna reprezentanca se pred žrebom za evropsko prvenstvo nahaja v drugem kakovostnem bobnu.

Evropska rokometna zveza (EHF) je po končanih kvalifikacijah za moško evropsko prvenstvo, ki bo med 9. in 26. januarjem prihodnje leto na Švedskem in Norveškem ter v Avstriji 2020, obelodanila nosilce skupin na žrebu, ki bo 28. junija na Dunaju.

Veselin Vujović Brez dlake na jeziku Šport "To ni bila prava Slovenija!"

Slovenija, ki je v kvalifikacijski skupini 4 osvojila prvo mesto, bo v drugem jakostnem bobnu. To pomeni, da se v prvem delu tekmovanja, ki bo prvič v zgodovini v treh državah in bo nastopilo 24 izbranih vrst, ne more pomeriti z Norveško, Nemčijo, Severno Makedonijo, Madžarsko in Belorusijo.

Njene možne tekmice iz prve jakostne skupine so Španija, Švedska, Francija, Danska, Hrvaška in Češka, iz tretje Avstrija, Islandija, Črna gora, Portugalska, Švica in Latvija, iz četrte pa Poljska, Rusija, Srbija, Ukrajina, Bosna in Hercegovina in Nizozemska.

Ekipe bodo v prvem delu razdeljene v šest skupin s po štirimi reprezentancami, ki bodo igrale na Dunaju ter v Gradcu, Trondheimu, Malmöju in Göteborgu. V drugi del se bosta uvrstili po dve najbolje uvrščeni zasedbi, ki bosta nastopali na Dunaju in v Malmöju, medtem ko bo finalni del na sporedu v Stockholmu.

Že zdaj je znano, da bo Hrvaška v prvem delu zaključnega turnirja nastopila v Gradcu, Avstrija na Dunaju, Nemčija in Norveška v Trondheimu, Danska v Malmöju, Švedska pa v Göteborgu.

Veselin Vujović Francija Slovenija SP v rokometu polfinale Zavrela kri Šport Vujović udaril po igralcih: "Bojim se, da jih ne zanima nastop na OI."
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.