Šport
27 ogledov

Rokometašice na Nizozemsko

gregorc slovenska ženska rokometna reprezentanca rokomet EPA
Slovenska ženska rokometna reprezentanca bo predkvalifikacije za nastop na svetovnem prvenstvu, ki bo prihodnje leto v Srbiji, igrala med 29. novembrom in 2. decembrom na Nizozemskem. V deželi tulipanov se bo pomerila z Nizozemsko, Avstrijo in Izraelom, v dodatne kvalifikacije pa se bo uvrstila le zmagovalka tega turnirja.

Zaradi gospodarske in finančne krize se je večina udeležencev predkvalifikacij odločila za igranje po turnirskem sistemu.

Slovenske rokometašice so kvalifikacije za letošnje evropsko prvenstvo v Srbiji, ki je po odpovedi Nizozemske prevzela organizacijo tega turnirja, končale na zadnjem mestu v skupini 5. V tej skupini so igrale tudi Švedska, Avstrija in Češka.

Elitna slovenska ženska reprezentanca se bo na Nizozemskem najprej pomerila z Avstrijo (29. november), nato z Nizozemsko (30. november) in za konec z Izraelom (2. december).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.