Šport
12 ogledov

Rokometašice napadajo EP

oder_sps_main Žurnal24 main
Pred odhodom v Minsk na prvo kvalifikacijsko tekmo za nastop na letošnjem decemberskem EP v Makedoniji je slovenska ženska rokometna izbrana vrsta formo pilila na Nizozemskem.
 

Medsebojni obračuni

EP (Danska 2002): Belorusija : Slovenija 27:23

Kvalifikacije za EP 2004: Belorusija : Slovenija 26:26

Kvalifikacije za EP 2004: Belorusija : Slovenija 24:34

Povratni slovensko-beloruski obračun bo v soboto, 7. junija, v Celju. Slovenske rokometašice bi se v primeru končne zmage znova vrnile na veliko sceno, potem ko lani niso nastopile na svetovnem prvenstvu v Franciji. V primerjavi z minulimi leti močno pomlajena članska ekipa, v kateri sta od izkušenih igralk le Sergeja Stefanišin in Tanja Oder , je optimistično razpoložena, čeprav bodo Belorusinje nastopile z vsemi najboljšimi igralkami. Slovenija je zadnji teden preživela na Nizozemskem , kjer je odigrala dve prijateljski tekmi z domačo reprezentanco. V prvi tekmi je izgubila s 26:34, v drugi pa igrala neodločeno 26:26.


Robert Beguš bo skupaj s svojimi varovankami Sloveniji poskušal priboriti nov nastop na velikih tekmovanjih. © SPS

 
"V zadnjih dneh smo dobro in naporno delali, zaradi utrujenosti igralk pa sem malce zmanjšal intenzivnost vadbe. Z izjemo Katje Čerenjak in Neže Mitruševske, ki imata težave z gležnjem oziroma očesom, so vse druge igralke zdrave. V petek potujemo v Minsk, kjer bomo pred nedeljsko tekmo opravili dva treninga," je uvodoma dejal selektor Robert Beguš , ki mu določene preglavice povzroča tudi prostorna, kar velikanska dvorana, ki je za slovenske razmere silno nenavadna. "Izida ali razpleta prve tekme ne bi napovedoval. Belorusinje so favoritinje, moja želja pa je, da tekmo odigramo s čim manjšim številom napak in si pred povratnim dvobojem v celjski dvorani Zlatorog priigramo aktiven izid."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.