Šport
23 ogledov

Rokometašice se vračajo v domovino

Slovenska obramba je tudi tokrat prejela 28 golov. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Slovenska ženska rokometna reprezentanca je končala nastope na letošnjem EP na Norveškem in Danskem. Na tretji tekmi so Slovenke izgubile še tretjič – premočne so bile Francozinje (19:29).

Slovenske rokometašice so končale nastope na letošnjem zaključnem turnirju stare celine. Že pred odhodom v Skandinavijo jim je bilo jasno, da je pred njimi v tej imenitni konkurenci "misija nemogoče", dvoboji z olimpijskimi in evropskimi prvakinjami Norvežankami, močnimi Madžarkami in svetovnimi podprvakinjami Francozinjami pa so to le potrdili.

Izbranke slovenskega selektorja Ivice Rimanića so slabo odprle tekmo, obramba 5-1 ni bila na želeni ravni, visokorasli Francozinji Mariama Signate (189 cm) in Camille Ayglon (180 cm) sta jo zlahka prebijali, tako da so si po pičlih šestih minutah pridelale zaostanek treh golov (1:4). V nadaljevanju je njihova igra vendarle nekoliko stekla, tudi na račun začetniških napak Francozinj so se z golom Ane Gros v 11. minuti približale na 4:5, a že tri minute kasneje je bilo 4:8.

V 18. minuti so se z dvema zaporednima goloma Nine Jeriček približale na dva gola zaostanka (6:8), nato pa so svetovne podprvakinje navkljub zelo povprečni igri iz minute v minuto višale razliko v golih in si najvišjo prednost priigrale v sami končnici prvega polčasa, ko je Siraba Dembele v bliskovitem nasprotnem napadu zadela za 15:9.

Francoski selektor Olivier Krumbholz je nezadovoljen z anemično in počasno predstavo svojih varovank že v šesti minuti drugega polčasa zahteval minuto odmora. Po njej je francoska igra dobila na hitrosti, v obdobju od 37. do 43. minute so naredile delni izid 7:0 in povedle s 23:12. Po tej razliki je bilo jasno, da se Slovenke, ki od 35. do 47. minute sploh niso dosegle gola, med strelke pa se je na tekmi vpisalo le pet rokometašic, v soboto vračajo v domovino.

Evropsko rokometno prvenstvo (Ž), 3. kolo:

Francija : Slovenija  29:19 (15:9)
Signate 7, Ayglon 5, Kamto 3; Jeriček 8, Gros 6, Mavsar 3

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.