Šport
29 ogledov

Rokometašice zamudile na letalo

Tamara Mavsar pozna načrt za presenečenje nad Madžarkami. (Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Začenja se evropsko prvenstvo za rokometašice. Slovenska reprezentanca je v Oslo prispela z zamudo. V torek ob 18.15 pa jih že čaka prva tekma - z Madžarsko. Pravijo, da lahko presenetijo.

Slovenski ženski reprezentanci se je še pred začetkom evropskega prvenstva dogodil neljub pripetljaj - v Frankfurtu so zamudile na letalo za Oslo, ki bi jih moralo pripeljati v eno izmed dveh dežel gostiteljic. Namesto dopoldanskega leta, so evropsko aviacijsko metropolo zapustile, ko se je že stemnilo.

Večerni trening odpadel
"V hotel bomo prispele šele v poznih večernih urah. Ni ravno prijeten občutek, ko na letališču povem po nepotrebnem ostaneš za dobrih pet ur. Ampak dobro, to nas ne sme spraviti iz tira. Poizkušale bomo opraviti kvaliteten jutranji trening in zvečer pokazati čim boljšo igro proti Madžarkam," je med vožnjo iz Osla proti Lillehammerju poročala 19-letna Tamara Mavsar. Igralka Krima bo na Norveškem prva slovenska izbira na mestu organizatorke igre.

Zadeti "čiste" strele
Prvo tekmo bodo varovanke Ivice Rimanića odigrale ta torek ob 18.15 uri proti Madžarski. Možnosti za presenečenje proti evropskim prvakinjam iz leta 2000 je Mavsarjeva poiskala v dveh točkah: “Upam, da jim bomo lahko parirale v obrambi, predvsem pa ne smemo grešiti pri čistih strelih na gol.”

Potek prvenstva
V prvem delu bo 16 reprezentanc razdeljenih v štiri skupine, po tri najboljše se bodo uvrstile v glavni del, zadnjeuvrščene bodo izpadle. Glavni del bo potekal v Herningu in Lillehammerju, zaključni boji pa v MCH Multiareni v Herningu, ki sprejeme 12.500 gledalcev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.