Šport
3848 ogledov

Rokometna tekma se je končala z absurdnim izidom

rokometna žoga rokomet Žurnal24 main
Sumljivo tekmo srbske ženske rokometne lige preiskuje tudi policija.

Rokometna zveza Srbije je sporočila, da je sprožila preiskavo o izidu tekme med rokometašicami Temerina in Ravangrada, ki se je končala z rezultatom 86:15. Tekmo rokometašic prve lige Vojvodine preiskujejo tudi policisti, je v sredo poročala srbska tiskovna agencija Tanjug.

"Imeli smo nujni sestanek vodstva in nacionalnega pooblaščenca za varnost s predstavniki Rokometne zveze Vojvodine o izidu dveh tekem 20. kroga prve lige za ženske med Temerinom in Ravangradom, ki se je končala s 86:15, in Mokrinom in Rumo, ki se je končala z rezultatom 18:47," sporočilo rokometne zveze povzema Tanjug.

rokomet žoga mreža rokometna žoga gol | Avtor: Profimedia Simbolična fotografija. Profimedia
Temerin in Ruma se borita za vstop v drugi rang tekmovanja, enako število točk na razpredelnici pa bi pomenilo, da bi o prvaku odločala gol-razlika med tema dvema ekipama.

Na podlagi zahteve direktorja tekmovanja se je vodstvo vojvodinske rokometne zveze obrnilo na krovno nacionalno rokometno zvezo in posredovalo zbrano gradivo glede suma kršitve integritete in pravilnosti tekmovanja ter s tem ugleda Rokometne zveze Vojvodine, Srbske rokometne zveze in rokomet nasploh, so zapisali.

Ob tem so sporočili, da so na podlagi vseh okoliščin predstavljenih na sestanku sprejeli odločitev o vložitvi kazenske ovadbe pri pristojnem teritorialnem organu ministrstva za notranje zadeve in srbskem državnem tožilstvu z namenom ugotoviti morebitno odgovornost in krivdo.

Kot so še zapisali, se v rokometnih zvezah Srbije ter Vojvodine ob spoštovanju pravil in načel športa in fair playa, "brezkompromisno zavzemajo za športno in tekmovalno delovanje vseh strani, ki so vključene v delo, izvedbo in sodelovanje na rokometnih tekmovanjih".

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.