Šport
43 ogledov

"Rolex" tihotapil ponarejene rolexe

(Foto: Pokernews.si) Žurnal24 main
Eden od nastopajočih v letošnji sezoni oddaje High Stakes Poker se je te dni znašel v zagati, potem ko so na newyorškem letališču JFK v njegovi pošiljki odkrili več ponarejenih ur.

Erik Boneta, čigar vzdevek je prav zanimivo "Rolex", je poskušal iz Hongkonga uvoziti večjo pošiljko ponarejenih ročnih ur znamke Rolex, ki pa so jo pri pregledu odkrili cariniki in Boneto hitro posredovali ustreznim organom oblasti. Do incidenta je prišlo konec prejšnjega tedna, ko so cariniki kot ponavadi rutinsko pregledovali tovor, ki ga je podjetje Erika Bonete – Boneta Inc. – uvažalo iz Hongkonga. A tokratni pregled vendarle ni bil povsem vsakdanji, saj so zaposleni na letališču JFK v pošiljki odkrili cel kup ročnih ur znamke Rolex, ki pa niso imele vse potrebne dokumentacije.

Kot se je izkazalo kasneje, so bile ure zelo dobri ponaredki, ki jih je Boneta kupil v Aziji, da bi jih za večkratnik cene prodal v ZDA. Cariniki so vso blago seveda zasegli, nato pa so šli še korak dlje in prijavo posredovali agenciji za domovinsko varnost (Homeland Security), ki je na podlagi naloga preiskala še pisarne podjetja Boneta Inc. Tam pa so odkrili še nadaljnjih 200 ponarejenih ročnih ur ter cel kup sestavnih delov.

Čeprav so kazni, ki so zagrožene za tovrstne prekrške, precej visoke in vključujejo celo zaporno kazen do nekaj let, pa jo je "Rolex" tokrat pravzaprav zelo dobro odnesel. Boneta je namreč konec koncev moral plačati le denarno kazen v višini 325 tisoč dolarjev, kar je ob vseh hujših posledicah, ki bi ga lahko doletele, praktično najboljši možen izid. Boneta pa si bo ta dogodek zagotovo zapomnil za vse življenje, saj naj bi po zaslugi zaseženega tovora in kazni v enem samem dnevu izgubil več kot 2,2 milijona dolarjev, kar je zagotovo več, kot je "Rolex" v istem času kadarkoli izgubil za poker mizo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.