Šport
15 ogledov

Roman: Nisem prišla na sprehod

Sonja Roman je bila druga v Carigradu. Žurnal24 main
Na atletskem mitingu v Carigradu so nastopile štiri Slovenke, a zadovolja je bila le Sonja Roman, ki je bila druga na 1500 metrov. "Nisem prišla na sprehod," je pojasnila hiter tek.

Sonja Roman je v teku na 1500 m (4:09,16) na atletskem mitingu v Carigradu zasedla drugo mesto, nahitrejša pa je bila Rusinja Jekaterina Martinova (4:08,88). "Zadovoljna sem z današnjim nastopom. Ker ni bilo tekmovalke, ki bi bila zadolžena le za narekovanje ritma, sva se s trenerjem odločila, da bom, čeprav je pihal zelo močan veter, tekla v ospredju, če ne bo nobena atletinja želela teči hitro. V Turčijo namreč nisem prišla na sprehod. V resnici se je potem tako razpletlo, da sem tekla na čelu, Rusinja Martinova pa me je prehitela v zadnjih 150 m. Dotlej se je lepo skrivala za mano v zavetrju," je povedala Romanova, tretja na letošnjem dvoranskem evropskem prvenstvu v Torinu.

Ob Romanovi so v Carigradu tekmovale še tri Slovenke. Sabina Veit je bila tretja na 200 m (23,88), na 100 m pa četrta (11,99). Radmila Vukmirovič je bila šesta v teku na 100 m ovire (14,15), Sara Orešnik pa je zasedla skupno 12. mesto v teku na 400 m ovire (59,67). "Oba teka sta mi solidno uspela, razen starta. Rezultati so bili na tej tekmi kar malce čudni. Po prihodu v cilj na 200 m so prvouvrščeni objavili čas 23,16 sekunde, po uradnih izidih pa nato 23,53, kar je skoraj štiri desetinke razlike. Tako pa ni bilo le na tej progi, ampak tudi po tekih na 100 in 100 m ovire," je dejala Veitova. "Zadela sem ob šesto oviro in me je nato dobesedno obrnilo. Uspelo mi je priti in preskočiti naslednjo oviro ter nato priteči tudi do cilja," je ponesrečen nastop opisala Vukmirovičeva. Z nastopom ni bila zadovoljna niti Orešnikova, ki je menila, da je bil njen tek ponesrečen od starta do cilja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.