Šport
16 ogledov

Romandija Klödnu

Andreas Klöden je slavil na dirki po Romandiji. Žurnal24 main
Zmagovalec kolesarske dirke po Romandiji je Nemec Andreas Klöden. Zadnjo etapo je dobil Italijan Daniele Bennati. Slovenec Matej Mugerli je dirko končal na 112. mestu.
 

Dirka po Romandiji, 5. etapa

1. D. Bennati (ITA)
2. M. Zberg (ŠVI)
3. M. Iglinski (KAZ)
113. M. Mugerli (SLO)

Nemec Andreas Klöden (Astana) je letošnji zmagovalec 62. kolesarske Dirke po Romandiji , ki šteje za točke Pro Toura. Zadnjo etapo, 159,4 kilometra dolgo preizkušnjo od Le Bouvereta do Lozane, je v ciljnem sprintu dobil Italijan Daniele Bennati (Liquigas), drugi je bil Švicar Marcus Zberg , tretji pa Kazahstanec Maksim Iglinski . Za letošnjim zmagovalcem, ki je prestižno rumeno majico oblekel po tretji etapi, ko je bila v Sionu 18,8 kilometra dolga vožnja na čas, sta se v skupnem seštevku uvrstila Čeh Roman Kreuziger , ki je zaostal za 35 sekund, tretjeuvrščeni Italijan Marco Pinotti pa je zaostal za še dodatnih osem sekund.

Andreas Klöden je zdaj vse moči usmeril proti Giru. © Reuters

 
Klöden, ki je na Touru sodeloval v letih 2004 in 2006, se po zmagi na dirki po Romandiji veseli tudi Gira, na katerem bo sodeloval prvič. "Dirkati na Giru zame pomeni skoraj večji užitek kot zmaga tukaj. Na dirki po Italiji še nikoli nisem sodeloval, tukaj pa smo dokazali, da imamo odlično moštvo, ki lahko na njej igra zelo pomembno vlogo,“ je dejal zmagovalec dirke po Romandiji, ki ima v moštvu Astane tako dobre kolesarje, kot sta Alberto Contador in Levi Leipheimer.

 

Dirka po Romandiji, končni vrstni red

1. A. Klöden (NEM)
2. R. Kreuziger (ČEŠ) +0:35
3. M. Pinotti (ITA) +0:43
112. M. Mugerli (SLO) +54:11

Na švicarski dirki je nastopil tudi Slovenec Matej Mugerli (Liquigas). 26-letni kolesar iz Šempetra pri Novi Gorici, ki je pred dvema letoma dosegel prvo etapno slovensko zmago na dirkah Pro Toura, je v današnji sklepni etapi z zaostankom šestih minut in 25 sekund osvojil 113. mesto, v generalni razvrstitvi pa je bil na koncu 112., in sicer z dobrimi 54 minutami zaostanka.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.