Šport
13 ogledov

Romanova bronasta, Kolaričeva četrta!

Sonja Roman je bila druga v Carigradu. Žurnal24 main
Sonja Roman je na EP v dvorani osvojila bronasto kolajno v teku na 1.500 metrov. Nina Kolarič je v skoku v daljino osvojila četrto mesto in za kolajno zaostala tza 20 centimetrov.
 

Preberite še:

Prvi dan: Odličen začetek EP za Slovenijo.
Drugi dan, dopoldne: Izpadla Matic in Miran.

Sonja Roman je v teku na 1.500 metrov s časom 4:11,42 osvojila bronasto kolajno, kar je šesto slovensko odličje v zgodovini prvenstev. Podobno kot v kvalifikacijah je Sonja diktirala tempo, na približno 1.000 metrih pa je vodstvo prevzela kasnejša prvakinja Rusinja Ana Alminova . Takrat je Sonja zdrsnila na peto mesto, a je v silovitem finišu dobila obračun z Rusinjo Jevgenijo Zolotovo in Irko Roisin McGettigano ter se prebila do svojega največjega uspeha v karieri. Pred njo je ob zlati Alminovi končala le še srebrna Španka Natalia Rodriguez . ""Vesela sem, kaj naj rečem. Vsem sem dokazala, da sem dobra atletinja, sebi pa poplačala dolga leta trdega dela. Seveda pa to še ne pomeni, da sem rekla zadnjo besedo. Na svetovno prvenstvo na prostem avgusta letos v Berlin bom šla z željo, da se uvrstim v finale," je med solzami sreče spregovorila Romanova.

 
 

Vsem sem dokazala, da sem dobra atletinja, sebi pa poplačala dolga leta trdega dela.

Sonja Roman

 
Le minuto prej nastopom Sonje Roman se je izjemne uvrstitve lahko veselila tudi Nina Kolarič , ki je bila v skoku v daljino z izidom 6,62 metra četrta. Kolaričeva je že v prvem poizkusu finala pristala pri 6,62 metra, kar je ponovila v tretjem skoku. Za bronom je zaostala za 20 centimetrov, za kar bi morala skočiti najdlje v karieri, saj njen rekord na prostem znaša 6,78 metra. Zlato je z državnim rekordom Estonije osvojila Ksenija Balta (6,87 metra), srebro in bron pa sta odšla v Rusijo k Jeleni Sokoljevi (6,84) in Olgi Kočerenko (6,82). "Zelo sem zadovoljna s svojim nastopom. Že z uvrstitvijo v finale sem presenetila vse in sem lahko nastopila povsem neobremenjeno. Razplet na vrhu ni presenetljiv in se zavedam, da tokrat še nisem bila 'zrela' za medaljo. Moj čas še pride. Sem še mlada in pred menoj je še vsa članska kariera. Želim si še napredovati in dosegati še boljše daljave," je napovedala 22-letna Kolaričeva.

Dobili so ga na dopingu, a Dwain Chambers zdaj spet teče rekordno. © Reuters

 
Drugi dan dvoranskega evropskega prvenstva v atletiki se za Slovenijo sicer ni začel najbolje, saj sta v sklopu dopoldanskega dela tekmovanja že v kvalifikacijah izpadla Matic Osovnikar in Miran Vodovnik . Nič drugače se ni začel popoldanski del. V kvalifikacijah teka na 1.500 metrov je slovenske barve zastaoval Cene Šubic in bil s časom 3:57,85 zadnji 22. in se tako ni uspel uvrstiti v finale. "Še sam ne vem, kaj se mi je zgodilo. Že pred startom se se slabo počutil in nato mi tudi med tekom ni šlo, " je bil razočaran Šubic.

Drugi dan 30. atletskega dvoranskega EP je poleg dveh končnih odločitev s slovensko udeležbo prinesel še šest finalnih bojev. Fabrizio Donato je z najboljšim letošnjim izidom na svetu in rekordom prvenstev (17,59 metra) v troskoku gostiteljici Italiji prinesel prvo zlato odličje na tem EP. V teku na 400 metrov sta bila najboljša Šved Johan Wissman (45,89) z najboljšim izidom sezone na svetu in Rusinja Antonina Krivošapka (51,18), v skoku v višino je slavil Rus Ivan Uhov (2,32 m), v teku na 3000 metrov Britanec Mo Farah (7:40,17), v skoku s palico pa Rusinja Julija Golubčikova (4,75 m). Britanec Dwain Chambers je v polfinalu teka na 60 metrov s 6,42 postavil evropski rekord in za tri stotinke zgrešil svetovnega.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.