Šport
4 ogledov

Romario med politike

Romario med kampanjo, ki je bila zanj uspešna. (Foto: EPA) EPA
Nekdanji brazilski nogometni zvezdnik Romario je bil izvoljen v spodnji dom brazilskega kongresa. Brazilec si bo prizadeval za spodbujanje športa in programov za osebe s posebnimi potrebami.
Med politike tudi Bebeto
Politično kariero si bo gradil še en član zlate brazilske reprezentance na svetovnem prvenstvu leta 1994. Bebeto je bil kot kandidat Demokratske delavske stranke izvoljen v zakonodajno skupščino zvezne države Rio de Janeiro.

Po slovesu z nogometnih zelenic se je nekdanji brazilski nogometni zvezdnik Romario odločil za odhod v politiko, igrišče je zamenjal za druge vrste peskovnik. Romario je na nedeljskih splošnih volitvah prejel zaupanje volivcev, ki so ga na listi Socialistične stranke Brazilije (PBS) izvolili v spodnji dom brazilskega kongresa.

Romario, s polnim imenom Romario de Souza Faria, je v aktivni karieri odigral 80 tekem za brazilsko reprezentanco in dosegel 70 golov. V dolgi karieri je med drugim igral za Flamengo iz Ria de Janeira, PSV Eindhoven in Barcelono. Po lastnih izračunih je v karieri dosegel kar 1000 golov. Nogometne čevlje pa je uradno obesil na klin marca 2008.

Na podlagi podatkov brazilske zvezne volilne komisije je 44-letni nekdanji nogometaš, ki ni imel kakšnih posebnih predhodnih političnih izkušenj, prejel 1,84 odstotka volilnih glasov oziroma je zanj volilo 146.859 volivcev v zvezni državi Rio de Janeiro.

"Baixinho" (Mali), kot so Romaria klicali navijači, je na volitvah nastopil s sloganom Računam na vas, da bomo skupaj dali nov smisel Braziliji, v predvolilnem programu pa si bo prizadeval za spodbujanje športa in programov za osebe s posebnimi potrebami. Slednji programa ni izbral naključno, njegova hčerka je namreč rojena z Downovim sindromom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.