Šport
19 ogledov

Ronaldinho ima nov klub

Ronaldinho EPA
Brazilski nogometni virtuoz Ronaldinho ni dolgo časa užival v brezdelju, po dokaj klavrni izkušnji pri mehiškem Queretaru si je našel nove delodajalce, kariero bo nadaljeval pri Fluminenseju iz Ria de Janeira.

Ronaldinho je s štirikratnim brazilskim prvakom sklenil eno in pol letno pogodbo, nosil pa bo dres s prestižno številko 10.

Petintridesetletni vihravi Brazilec je zlate nogometne čase preživel v času, ko je branil barve španske Barcelone, v svoji dolgoletni karieri pa je igral še za brazilske Gremio, Flamengo in Atletico Mineiro, francoski PSG ter italijanski Milan.

Za brazilsko izbrano vrsto je odigral 97 tekem in dosegel 33 golov, bil pa je član zmagovite reprezentance na svetovnem prvenstvu na Japonskem in v Južni Koreji leta 2002.

V letih 2004 in 2005 je bil izbran za najboljšega nogometaša Mednarodne nogometne zveze (Fifa), z Barcelono pa je leta 2006 osvojil tudi evropsko ligo prvakov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.