Šport > Nogomet
17 ogledov

Ronaldo je imel videnje, kritike za Oblaka

ronaldo EPA
Real Madrid je v osvojil enajsti najprestižnejši klubski naslov, Atletico slovenskega reprezentančnega vratarja Jana Oblaka pa je še drugič v zadnjih treh letih izgubil odločilni dvoboj tega tekmovanja z Realom.

Finale je ob streljanju enajstmetrovk po Juanfranovem strelu v vratnico odločil Cristiano Ronaldo za zmago s 5:3. Ronaldo je po letu 2014, ko je zbral 17 zadetkov, z enim golom manj vnovič postal najboljši strelec sezone lige prvakov.

Jan Oblak se je v zadnjem obdobju vpisal na svetovni nogometni zemljevid kot eden najboljših vratarjev tega časa in je bil na finalni tekmi ob Gabiju, Antoineju Griezmannu in Yannick Carrascu ocenjen kot najboljši posameznikov poražene ekipe. Tudi tokrat je med tekmo ubranil kopico nevarnih strelov tekmecev, bil eden od najzaslužnejših, da je Atletico sploh prišel do finala, vendar je bil po tekmi tarča kritik, tudi na družabnih omrežjih, ker ni ubranil nobene enajstmetrovke, isto se mu je zgodilo že v osmini finala proti nizozemskemu PSV. Škofjeločan je v preteklosti že dokazal, da zna tudi braniti strele z bele točke, na povratni tekmi polfinala proti Bayernu je v prvem polčasu ubranil strel Thomasa Müllerja, ki bi lahko povišal prednost Bavarcev na 2:0.

"Mislim, da si obe ekipi zaslužita čestitke za opravljeno delo v tej sezoni. Mi smo imeli v finalu mogoče nekaj več priložnosti, da bi dosegli še kakšen gol že v rednem delu, na koncu pa nam je vendarle uspelo," je bil zadovoljen Zinedine Zidane, ki je kot sedmi v zgodovini osvojil naslov lige prvakov kot igralec in kot trener. V manj kot petih mesecih mu je na mestu glavnega trenerja uspelo preroditi kraljevi klub, ki je tudi v zadnjih sezonah ogromno denarja porabil za okrepitve in drage nakupe.

Simeone: čutim se odgovornega

Na drugi strani je imel v tem pogledu veliko težje delo trener Diego Simeone, ki ima sicer popolno podporo uprave, igralcev in navijačev, saj se mora vsako sezono soočati s prodajo svojih najboljših igralcev. Kljub temu je leta 2012 osvojil evropsko ligo, leta 2014 španski naslov in v treh letih dvakrat prišel v finale lige prvakov.

"Vse skupaj je pobralo veliko energije, mislim, da bom moral malo razmisliti o vsem skupaj, to je edina misel, ki jo imam ta trenutek," je takoj po tekmi dejal Simeone in dodal: "Kar me resnično boli, je to, da vsi tisti, ki so si plačali pot do Milana, da bi bili z nami, niso dobili tistega, kar so pričakovali, in se za to čutim odgovornega."

"Čestitam Atleticu in Simeoneu, on je velik trener. Obe ekipi sta se iztrošili do konca, enajstmetrovke pa so pripadle nam, čeprav bi bilo lahko tudi drugače. Srečen in ponosen sem, da sem del tega kluba, del te družine, kar sem bil že kot igralec, pa nato kot pomočnik trenerja in sedaj kot glavni trener," je še povedal Zidane.

"Čestitke Realu, še enkrat nas je premagal, tokrat po enajstmetrovkah. Tekmo smo začeli zelo slabo, zgodaj smo prejeli zadetek. Šele po 25. minuti nam je igra stekla, imeli smo jasen načrt in dovolj moči, da ga izvedemo. Že na začetku drugega polčasa bi lahko izenačili, kar nam je sicer uspelo pozneje. V podaljšku pa sta bili obe ekipi zelo utrujeni," je še povedal Simeone.

Pred dvema letoma je Atletico vodil do 93. minute, ko je Sergio Ramos z glavo izsilil podaljške, v katerih je Real slavil s 4:1. Tokrat je bil boljši šele po kazenskih strelih, čeprav je bilo po rednem delu ponovno 1:1. V 15. minuti je spet zadel Ramos, za Atletico pa je v 79. minuti izenačil Yannick Carrasco, ki je v igro vstopil v drugem polčasu.

"Imel sem neko videnje. Videl sem, da bom dosegel odločilni zadetek. Zato sem trenerju Zizou dejal: 'Pusti mi streljati peti kazenski strel, vem, da bom zadel," pa je po tekmi povedal Cristiano Ronaldo, ki je kot zadnji premagal Oblaka.

 
 
Komentarjev 1
  • pisava 18:57 29.maj 2016.

    Žogo so kr neki trklal po travi. Ker je ta prestižni kraljevski klub pač eminenten so sodniki celo spregledali offsait.