Šport
68 ogledov

Ronaldo kar 28 mest nižje od Messija

cristiano ronaldo EPA
Lionel Messi je najboljši napadalec v letu 2015, je pokazala študija observatorija CIES Football, ki je v analizo zajel nogometaše petih največjih evropskih lig.

Inštitut CIES Football Observatory je opravil analizo nogometašev iz Primere División, Premier League, Bundeslige, Serie A in Ligue 1, pri čemer je predstave igralcev opredelil s šestimi različnimi kategorijami, vključno s streli na gol, ustvarjanjem priložnosti, delom v obrambi, itd.

Na vrhu seznama se je znašel Lionel Messi, ki je od 1. januarja dosegel 17 golov na 12 ligaških tekmah in si pridobil status najkoristnejšega napadalca. Visoko sta pristala tudi njegova klubska kolega - Luis Suárez je četrti, Neymar pa 12.

Messijeva najbližja zasledovalca sta zvezdnik Bayerna iz Münchna Arjen Robben in eden najučinkovitejših napadalcev nemškega prvenstva Bas Dost. Slednji je po zimskem premoru dosegel 11 golov na šestih ligaških tekmah, od takrat pa ni več zatresel mreže nasprotnika.

Cristiano Ronaldo je uvrščen šele na 29. mesto, potem ko je zvezdnik madridskega Reala na 11 tekmah v letu 2015 dosegel zanj skromnih šest golov. Še nižje sta se znašla druga dva člana napadalnega trojca BBC - Gareth Bale je pristal na 35. mestu, Karim Benzema še dve mesti nižje.

Celoten seznam najboljših nogometašev v letu 2015 si lahko ogledate TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.