Šport
23 ogledov

Od solz do nepopisnega veselja

Cristiano Ronaldo
1/8
EPA
Najboljši portugalski nogometaš Cristiano Ronaldo je v solzah žalosti končal nastop v finalu evropskega prvenstva v Franciji, a sam konec prvenstva je dočakal s solzami sreče.

Portugalska je prišla do prvega naslova evropskega prvaka, ko je po podaljških premagala gostiteljico Francijo. Ronaldo pravi, da je to zanj najsrečnejši trenutek.

"To je najsrečnejši trenutek kariere. Srečen sem, presrečen. Na ta trenutek sem čakal od leta 2004 in poraza proti Grčiji. Molil sem, da mi bog nameni še eno priložnost," je dejal zvezdnik madridskega Reala, ki je v finalu doživel agonijo in ekstazo.

Ronaldo je moral že v 25. minuti z igrišča zaradi poškodbe kolena, ki jo je dobil po naletu Francoza Dimitrija Payeta. Toda kljub vsemu se je na koncu veselil s soigralci. "Vedno sem sanjal o naslovu, osvojenem z reprezentanco. Zdaj so se mi sanje uresničile. Zame - in verjamem, da za vse Portugalce - je to poseben trenutek, dan ki si ga bomo zapomnili," meni za mnoge eden tistih, ki bo v nogometni zgodovini zapisan kot eden najboljših nogometašev.

Ronaldo je na klubski ravni osvojil vse, kar se je osvojiti dalo. V dresu Reala je bil dvakrat prvak lige prvakov, enkrat pa v dresu Manchester Uniteda. Trikrat je bil angleški prvak, enkrat španski. V karieri je osvojil 17 klubskih trofej, trikrat pa je bil izbran za najboljšega nogometaša na svetu. Zdaj pa je dočakal tudi trenutek sreče v portugalskem dresu.

"Na žalost v finalu nisem veliko igral. Toda verjel sem v soigralce. Vedeli smo, da s pravim pristopom in dobro taktiko lahko premagamo močno Francijo," je še povedal Ronaldo.

Ta je na Euru 2016 izboljšal tudi dva rekorda in enega izenačil. Postal je nogometaš z največ nastopi na evropskih prvenstvih (21) in nogometaš, ki je prvi zadel na štirih zaporednih prvenstvih stare celine. Dva gola je dosegel na EP 2004, enega na EP 2008, tri na EP 2012 in tri na EP 2016. S skupno devetimi zadetki je tako dosegel Francoza Michela Platinija, ki je svojih devet zadetkov dosegel na zgolj enem turnirju - EP 1984, ko je Francijo vodil do naslova prvaka.

Reakcija Garetha Bala

Po poškodbi portugalskega napadalca je na Twitterju reagiral tudi njegov klubski soigralec Gareth Bale. ''Grozno je videti, da Cris takole zapušča igrišče. Upam, da ni nič hujšega,'' je zapisal Valižan.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.