Šport
16 ogledov

Ronaldo potrdil zmago belega baleta

Karim Benzema EPA
V prvem kolu španskega prvenstva je Real z nekaj težavami le odpravil Cordobo, tokrat neprepričljivi Atletico pa je remiziral z Rayo Vallecanim. Barcelona je v soboto premagala Elche.

Real Madrid je sezono odpl z domačo zmago proti Cordobi. Beli balet je slavil z 2:0. Gostitelji so bili v prvem polčasu precej boljši tekmec na igrišču, svojo premoč pa so potrdili v 30. minuti, ko je po podaji iz kota z glavo zadel Karim Benzema. Vratar Cordobe Juan Carlos je z nekaj obrambami preprečil še večjo prednost gostiteljev.

A v prvem delu igre povsem nenevarni gostje so zapretili na začetku drugega polčasa. V 48. minuti je v zadnjem času posredoval branilec Sergio Ramos, le dve minuti kasneje pa se je izkazal tudi vratar Iker Casillas. Cordoba je nato izgubila iniciativo, v 62. minuti pa je bil blizu zadetka na drugi strani James Rodríguez, vendar se je znova izkazal Carlos. Obe ekipi sta nato dosegli po en gol, ki pa sta bila oba upravičeno razveljavljena zaradi prepovedanega položaja. V zadnjih trenutkih tekme je zmago Reala z lepim strelom potrdil Cristiano Ronaldo.

Prvaki na prvi tekmi le do točke

Atletico Madrid, slovenski vratar Jan Oblak je obsedl na klopi za rezervne igralee, je bil v prvem polčasu na gostovanju pri Rayu Vallecanu nevarnejši tekmec, a je Mario Mandžukić zamudil kar nekaj priložnosti za vodstvo gostov. V drugem polčasu je bil najbližje zadetku nekdanji igralec Manchester Uniteda Manucho, a je njegov strel z glavo v 72. minuti dobro ubranil Oblakov tekmec v vratih Atletica Miguel Angel Moya. Gostitelji so bili v drugem delu igre nekoliko podjetnejši, največ preglavic pa je aktualnim prvakom povzročal mladi Francoz Gaël Kakuta.

Messi odlično odprl sezono

Nogometaši Barcelone bodo tudi pod vodstvom novega trenerja Luisa Enriqueja očitno stavili na tiki-tako, ogromno premoč v posesti žoge pa so uspeli vnovčiti šele ob zaključku polčasa. V 42. minuti so branilci Elcheja naredili napako, do žoge je prišel Sergio Busquets in jo poslal na rob kazenskega prostora, kjer se je Lionel Messi otresel nekaj branilcev in nato sprožil s 14 metrov ter zadel levi spodnji kot gola gostov. Gostitelji so bili že pred tem dvakrat blizu vodstva, a sta še ne 19-letni Munir El Haddadi in Andres Iniesta zatresla okvir vrat.

Po vodilnem golu pa so branilci Barcelone storili veliko napako. Po podaji Elchejevega vratarja je domači obrambi namreč ušel Garry Rodrigues, kot zadnji mož Barce pa ga je nato nepravilno zaustavil Javier Mascherano in si prislužil rdeči karton. 

A izključitev ni pretirano zmotila Kataloncev, saj so ti odlično odprli drugi polčas. Že v 46. minuti je namreč lepo zadel Munir, zmago pa je kasneje še z eno samostojno akcijo za las znotraj kazenskega prostora potrdil Messi. 

Netopirji z igralcem manj do točke

Že v soboto sta se v Sevilli pomerila istoimenski klub in Valencia. Netopirji so bili izjemno blizu zadezka že v deveti minuti, ko je žoga po strelu Pabla Piattija zadela obe vratnici domačega gola, a pri tem ni prečkala golove črte. V prvem polčasu si sicer obe moštvi nista priigrali zrelejših priložnosti, tik pred odhodom na glavni odmor pa je Andaluzijce v vodstvo popeljal Aleix Vidal. Ta je po prodoru Carlosa Bacce sprejel žogo in zadel iz drugega poizkusa za 1:0 in navdušenje na stadionu Ramon Sanchez Pizjuan.

Bacca je bil še naprej zelo nevaren, še po eni njegovi odlični akciji pa je sredi drugega polčasa grdo zgrešil Vitolo. Takoj zatem je bil pri Valencii izključen Rodrigo in vse je kazalo na uspeh domačih. A netopirji se niso vdali, ob zaključku dvoboja pa je nekoliko srečno za izenačenje zadel Lucas Orban.

Vratar izenačil, a sodnik je menil drugače

Blizu izenačenja so bili v zadnjih vzdihljajih tekme tudi nogometaši Athletica iz Bilbaa, ki so gostovali pri Malagi. Vratar Baskov Gorka Iraizoz je ob kotu gostov krenil v napad in tudi zadel, a nato je sodnik na začudenje vseh na stadionu zadetek razveljavil. Tukaj si lahko ogledate sporni posnetek. 

La Liga, 1. kolo

Sevilla : Valencia  1:1 (1:0)
Vidal 44.; Orban 88.

Granada : Deportivo  2:1 (0:1)
Rochina 55., Babin 77.; Cavaleiro 20. 

Malaga : Athletic Bilbao  1:0 (1:0)
Alberto 35.

Almeria : Espanyol  1:1 (0:0)
Soriano 52.; Garcia 94.

Eibar : Real Sociedad  1:0 (1:0)
Lara 45.

Barcelona : Elche 3:0 (1:0)
Messi 42., 63., Munir 46.

Celta Vigo : Getafe  3:1 (1:0)
Nolito 20., Orellana 56., Larrivey 77.; Sammir 62. 

Levante : Villarreal  0:2 (0:0)
Uche 56., Čerišev 85.

Real Madrid : Cordoba  2:0 (1:0)
Benzema 30., Ronaldo 90.

Rayo Vallecano : Atletico Madrid  0:0

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.