Šport
15 ogledov

Rooney s kletvico nad žvižge navijačev

Wayne Rooney se zaveda, da bodo Angleži svoje navijače na srečanju s Slovenci še
1/2
Žurnal24 main
Po remiju z Alžirijo (0:0) niti vuvuzele niso preglasile žvižgov angleških navijačev. Tem se je Wayne Rooney zahvalil s kletvico. Prisluhnite v videu. Medtem so Angleži in selektor Capello že na udaru kritik.
Fabio Capello obljublja, da bodo njegovi varovanci proti Sloveniji drugačni, in da bo tudi sam drugače postavil igro. "Moramo se osredotočiti na naslednjo tekmo. Potem, ko so ZDA izvlekle remi, imamo še povsem odprte možnosti. Upam, da se bodo fantje sprostitili in zaigrali, kot igra Anglija, kot jo poznam jaz. Lahko spremenim taktiko. Poizkušal bom nekaj drugačnega. Ne bo jih težko motivirati za Slovenijo. Vedo, kaj morajo storiti."

Z dvema remijema in igro, ki jim ne more biti v ponos, so Angleži (pred prvestvom eni od petih največjih favoritov za naslov prvaka) za zdaj največje razočaranje prvenstva v Južni Afriki. Po remiju z Alžirijo z 0:0 niti vuvuzele niso preglasile živžgov in bujev angleških navijačev. Ti gredo predvsem na račun selektorja Fabia Capella. Očitajo mu preveč defenzivno postavitev, predvsem to, da daje igralcem vezne linije (Stevenu Gerrardu, Franku Lampardu…) defenzivne naloge in ne ofenzivne, v katerih so najboljši. Namesto čestitk za 64. rojstni dan je tako italijanski strateg deležen velikih kritik. Capello si bo v sredo ob 16.00 kožo reševal proti Sloveniji, a tako ranjeni Angleži bi znali biti pravi plen za samozavestne in požrtvovalne fante, ki igrajo pravi timski nogomet – za slovenske fante.

"Igra proti Alžiriji je bila še slabša kot proti ZDA. Capello ni niti malo popravil samozavest v ekipi. V njihovi igri ni bilo niti malo navdiha, zelo malo kvalitetnih potez, nobene krativnosti in niti malo veselja, vse to, po čemer je Anglija nekoč slovela," v komentarju tekme pišejo pri agenciji Reuters. "Wayne Rooney je imel katastrofalno tekmo. Enako slab je bil kapetan Gerrard. Deloval je, kot bi mu brez anestetika pulili zobe. Jamie Carragher pa je izgledal, kot da bi bil raje doma in užival v gledanju tekme prek malega akrana. Njihova igra je povsem upravičila komentarje nemškega velikana Franza Beckenbauerja, ki je v začetku tedna dejal, da so pod Capellom Angleži naredili koraj nazaj. Dejal je tudi, da se Angleži do petka ne bodo pobrali in se res niso.“

Na zadnji tekmi moramo premagati Slovenijo. Tokrat nismo bili dovolj agresivni, žogo smo izgubljali preveč poceni in je nismo dovolj hitro dobivali nazaj. Ja, pritisk je, a na tem nivoju bi ga morali znati prenašati.
Stevan Gerrard
"Na tej tekmi nisem videl pravega moštvenega duha. Nikakor nismo našli ritma za igro," je izgovore iskal Capello. "Zgrešili smo veliko podaj. Ko smo prišli do kazenskega prostora, v bližino možnosti za strel, smo zgrešili vse podaje." Po remiju je bil najbolj frustiran Wayne Rooney, ki je pred slačilnico dejal: "Lepo je slišati lastne navijače, ki ti žvižgajo. Ali je to zvesta podpora?" Dodal je še kletvico na črko F. Poglejte v videu. Capello poimensko igralcev ni želel oceniti: "Ne želim govoriti o posameznikih, je pa res, da Rooney ni igral kot Rooney, a to ni težava. Ta ekipa je v kvalifikacijah igrala dobro, zdaj pa sploh ni ekipa. Ne vem, ali jih je zdelal pritisk ali pa to ni naš trenutek. Izgubili smo preveč žog. To ni ekipa, ki jo poznam."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.