Šport
27 ogledov

Rooneyju na pomoč Ferguson

Angležem, predvsem Rooneyju, je na pomoč priskočil še Alex Ferguson. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Wayna Rooneyja je po drugi tekmi mundiala poklical in poskušal pomiriti klubski trener Alex Ferguson. "Dejal sem mu, naj se sprosti in na prvenstvu uživa. Čutil sem, da je okoli njega preveč napetosti."

Prvi strokovni mož Manchester Uniteda Alex Ferguson je razkril, da je bil v zadnjih dneh tako zelo zaskrbljen zaradi slabih predstav zvezdnika rdečih vragov Wayna Rooneyja na mundialu, da je prekinil poletni odmor in poklical svojega varovanca. Škot se boji, da so Angleži na pleča 24-letnega napadalca naložili preveliko breme pričakovanj. "Z Waynom sem govoril prejšnji teden in mu dejal, naj se sprosti in na prvenstvu uživa. Čutil sem, da je okoli njega in celotnega angleškega tabora preveč napetosti. Tekme z Alžirijo si sicer nisem ogledal, vendar pa si lahko mislim, kakšna so pričakovanja angleške javnosti."

Včasih so prav prevelika pričakovanja tisto, kar ubije igralce in jih povsem ohromi.
Alex Ferguson
"Včasih so prav prevelika pričakovanja tisto, kar ubije igralce in jih povsem ohromi," je še dejal Ferguson in dodal, da povsem razume, zakaj ne Anglija ne Francija na letošnjem mundialu nista pokazali veliko. "Evropska sezona, še posebej takšna, kot jo imamo v Angliji, je izjemno težka in naporna. Nato se igralci že tri ali štiri dni po koncu sezone dobijo na pripravah in spet trdo delajo naprej. To ni človeško," meni Ferguson in poudarja: "To je res velika naloga, da od igralcev po sezoni, kakršno imamo v Angliji, zahtevamo, naj svoje najboljše predstave pokažejo še v dresu z državnim grbom."

"Nemci imajo januarja kar enomesečni premor, zato vedno na svetovnih prvenstvih nastopijo bolje, kot vsi pričakujejo. Čeprav zdajšnji nogometaši niso tako močni kot njihovi predhodniki, jim še vedno uspe vsaj nekaj narediti tudi na SP," je dejal škotski strokovnjak in priznal, da so ga slabe francoske predstave negativno presenetile: "Sicer nisem pričakoval, da bodo dobro nastopili, vendar si obenem nisem mislil, da bodo igrali tako slabo. Očitno je to posledica trenj znotraj reprezentance."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.