Šport
19 ogledov

Ropar s pištolo nad fotografa

Policisti na kraju zločila v manjšem hotelu v Magaliesburgu. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Opozorila, kako nevarna zna biti Južna Afrika, so bila na mestu. Tatovi so že pred začetkom v akciji. Zgodaj zjutraj so ropali med španskimi in portugalskimi novinarji in fotografi. Eden od slednjih se je soočil s pištolo.

Kaj tako groznega se mi še ni zgodilo.
Antonio Simoes

Vse več je skrbi zaradi varnosti oziroma nevarnosti na SP v Južni Afriki. V sredo zgodaj zjutraj se je s pištolo soočil eden od fotoreporterjev. V manjšem hotelu v Magaliesburgu, kjer domujejo španski in portugalski novinarji, fotografi in njihovi reprezentanci, sta dva roparja brez težav prišla v dve hotelski sobi, nakar se je v tretji omenjeni fotograf le zbudil. Antoniu Simoesu sta grozila s pištolo, mu pobrala fotoaparate, denar in kreditne kratice. "Grozila sta mi le dve minuti, a se mi je vleklo kot dve uri. Kaj tako groznega se mi še ni zgodilo," je dogodek opisal portugalski fotoreporter. Tatova sta še na begu. Od drugih žrtev pa sta pobrala še prenosne računalnike, mobilne telefone in denar. "Nimamo še nobenih osumljencev," je kratko policijsko sporočilo. Sicer pa je več fotografov, ki pokrivajo SP, prijavilo kraje že ob samem prihodu na letališču v O. R. Tambo v Johannesburgu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.