Šport
29 ogledov

Ropret pod vodo 7 minut in 25 sekund

statična apneja EPA
Kranjčan Andrej Ropret je v bazenu v Rigi postavil nov državni rekord v potapljanju na vdih. V statični apneji je zdržal pod vodo 7 minut in 25 sekund.

To mu je prineslo drugo mesto v konkurenci 47 tekmovalcev iz 13 držav. Odličen je bil tudi v disciplini brez plavuti, kjer je pod vodo preplaval 156 metrov in osvojil tretje mesto.

V obeh disciplinah je bil nepremagljiv aktualni svetovni podprvak Ukrajinec Aleksander Bubenčikov, ki je pod vodo zdržal osem minut in pol, preplaval pa 181 metrov.

Ropret je državni rekord izboljšal v disciplini dinamična apneja s plavutmi, kjer je z 231 metri za dva metra izboljšal rekord, ki si ga je lastil Samo Jeranko.

"Potop je bil umirjen in brez nervoze. Ker je bilo to prvo tekmovanje sezone, sem se odločil, da potop končam z nekaj rezerve, zato na naslednjih tekmovanjih pričakujem boljše rezultate," je dejal Ropret, ki je v skupni razvrstitvi zasedel drugo mesto in tako postavil tudi državni rekord po največ osvojenih točk na enem tekmovanju.

V Rigi se je predstavil tudi Žan Petek, ki je v disciplini brez plavuti postavil osebni rekord - 136 metrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.