Šport
47 ogledov

Rosberg: Nisva prijatelja

rosberg hamilton silverstone EPA
Vodilni dirkač prvenstva Nico Rosberg spoštuje Lewisa Hamiltona, vendar zanika, da sta s svetovnim prvakom v prijateljskih odnosih.

Nico Rosberg in Lewis Hamilton sta s turbulentnim odnosom zaznamovala zadnje tri sezone formule 1. Dirkača srebrne puščice sta tudi letos glavna kandidata za naslov prvaka, kar le še stopnjuje napetost v Mercedesovi garaži.

Sezona 2016 se bo z dirko za VN Madžarske, 11. po vrsti, prevesila v drugo polovico. Letošnji koledar namreč vsebuje 21 prizorišč. Hamilton bo imel na Hungaroringu priložnost, da se zavihti na vrh prvenstvene lestvice, kjer od prve dirke kraljuje Rosberg. 

Nemški dirkač ima po še enem debaklu v Veliki Britaniji, kjer je sicer osvojil tretje mesto, samo še točko prednosti pred aktualnim svetovnim prvakom, s katerim pa, kot priznava Nemec, nista v najboljših odnosih. ''Zelo ga spoštujem, a trenutno nisva najboljša prijatelja. Zelo dobro se je odrezal in me večkrat premagal. Vrniti moram udarec in to je super izziv. To je trenutno glavna težava med nama. Oba sva zelo tekmovalna in v tako ekstremnih pogojih je težko ohraniti prijateljske odnose,'' je povedal Rosberg.

''Nekoč sva bila,'' se je v čas, ko sta skupaj dirkala v kartingu, ozrl Nemec. ''Koliko pic lahko pojeva? Kdo bo prvi od dvigala do hotelske sobe? Ves čas sva tekmovala, a takrat ni bilo zunanjega vpliva ekipe, medijev in denarja. To je otežilo vse skupaj,'' je dodal 31-letnik, ki bo v nadaljevanju sezone branil eno točko prednosti pred moštvenim kolegom.

''Premagati Lewisa... on je eden najslajših nasprotnikov. Gre za enega tistih konkurentov, kjer z zmago dobiš ogromno zadoščenje, saj je svetovni prvak. Borba za naslov je zelo intenzivna. Veliko sem se naučil in ogromno napredoval. Sama vožnja se bistveno ni spremenila, a položaj, ko dirkaš skupaj in obenem eden proti drugemu, je zelo zapleten. To je unikaten izziv. Težko je poskati pravo pot. Imam dolžnost do ekipe in za ekipo je zelo pomembno, da osvojimo konstruktorski naslov. Kaj pa moj ego in moje želje? Težko je, a to je moja dirkaška družina,'' je zaključil Rosberg.

Komentarjev 1