Šport
12 ogledov

Rosberg se ne strinja s komisarji

nico rosberg EPA
Komisarji so odgovornost za trčenje obeh srebrnih puščic v zadnjem krogu VN Avstrije pripisali Nicu Rosbergu. Vodilni dirkač prvenstva se z odločitvijo ne strinja.

Aktualni svetovni prvak Lewis Hamilton je dobil še en interni dvoboj z moštvenim kolegom Nicom Rosbergom in z zmago na VN Avstrije zaostanek v skupnem seštevku letošnje sezone znižal na 11 točk.

Dirkača sta v zadnjem krogu poskrbela za nov incident, ki je razjezil predvsem šefa ekipe Tota Wolffa. Komisarji so po dirki zasedali več ur in prišli do ugotovitve, da je za nesrečo odgovoren Rosberg. Dirkača sta sicer s prstom kazala eden na drugega.

Incident se je zgodil le nekaj dni po tem, ko je Hamilton medijem zaupal, da sta z moštvenim kolegom v zelo dobrih odnosih, vsa morebitna nesoglasja pa po novem rešujeta za zaprtimi vrati.

Rosberg je prejel deset sekund pribitika, a ostal na četrtem mestu. Hamilton se je veselil tretje zmage na zadnjih štirih dirkah. Nemški dirkač z odločitvijo komisarjev nikakor ni bil zadovoljen.

''Zaradi incidenta sem prejel kazen komisarjev,'' je povedal za Autosport. ''Dobil sem deset sekund, kar ni vplivalo na moj rezultat. Pripisali so mi krivdo, kar je neprijetno. Spoštujem njihovo odločitev, vendar sem drugačnega mnenja. To mi ne pomaga. Prav tako sem dobil kazen zaradi zlomljenega prednjega krilca, ker naj bi bilo nevarno. Poskusil sem voziti čim bolj varno,'' je povedal Nemec.

Rosberg si je z odličnim uvodom v sezono, ko je dobil štiri zaporedne dirke, privozil lepo prednost pred svetovnim prvakom, vse od Monaka pa je ta vztrajno kopnela in po novem znaša samo enajst točk.

''Težko je preboleti, ker sem imel zmago v žepu. Prepričan sem bil, da bom zmagal. Težko je izgubiti v zadnjem krogu in v takšnih okoliščinah. Žalosten sem za ekipo. Grozno. Najslabše, kar se ti lahko zgodi. Nisem izgubil ogromno točko, a za ekipo to vsekakor ni dobro. Poskusil bom čim hitreje pozabiti in uživati v času z družino. Na naslednjo dirko se želim vrniti še močnejši in se potegovati za novo zmago,'' je zaključil Rosberg.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.