Šport
26 ogledov

Rosberg znova s prvega mesta

Lewis Hamilton EPA
Nico Rosberg je tokrat premagal moštvenega tekmeca Lewisa Hamiltona. Med oba se je v kvalifikacijah vrinil še dirkač Red Bulla.

Nemški dirkač formule 1 Nico Rosberg (Mercedes) je zmagovalec kvalifikacij pred nedeljsko dirko za veliko nagrado Singapurja. Ob njem si je mesto v prvi startni vrsti privozil Avstralec Daniel Ricciardo (Red Bull), tretji je bil Rosbergov moštveni kolega, Britanec Lewis Hamilton.

Rosberg je tako osvojil sedmi pole position v tej sezoni in 29. skupno, s čimer se je izenačil z dirkaško legendo Juanom Manuelom Fangiem. Nemec Sebastian Vettel (Ferrari) je imel danes težave z dirkalnikom, odstopil je že v prvem krogu kvalifikacij in bo nedeljsko dirko začel z zadnjega mesta.

Pred jutrišnjo 15. dirko za svetovno prvenstvo, ki bo ob 14. uri, ima vodilni v skupnem seštevku Hamilton dve točki prednosti pred drugouvrščenim Robergom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.