Šport
2 ogledov

Rossi bo plačal 19 milijonov evrov davkov

Rossi bo italijanski davkariji plačal 19 milijonov evrov. Žurnal24 main
Valentino Rossi in italijanski davčni organi so dosegli sporazum o plačilu zaostalih davčnih obveznosti. Nekdanji motociklistični svetovni prvak bo italijanski davkariji odštel 19 milijonov evrov.

Italijanski davčni organi so ugotovili, da je Rossi med letoma 2000 in 2004 v Italiji plačeval le davek na nepremičnine. V tem času je kot stalno bivališče navedel London, kamor naj bi se preselil prav zaradi ugodnejše davčne stopnje, vendar v Italiji trdijo, da je Rossi tudi v tem času živel v domačem kraju Tavullia, a ni plačeval davka na dohodek. Danes dogovorjenih 19 milijonov evrov bo Rossi plačal za to obdobje, čaka pa ga še plačilo davkov za leti 2005 in 2006, zneska še niso določili. Skupno bo znesek, ki ga bo Rossi, eden od najbolje plačanih športnikov na Apeninskem polotoku, moral plačati, po predvidevanjih domačih medijev znašal približno 35 milijonov evrov.

Rossi se je kot kaže odločil za lažjo in morda tudi finančno ugodnejšo pot. Po nekaterih informacijah naj bi davčna uprava od njega lahko zahtevala celo 60 milijonov evrov, vendar se je Rossi odločil, da se ne bo spuščal v pravno bitko. "Zdaj sem precej mirnejši. Zdaj so stvari bolj nejasne in se lahko osredotočim na svoje delo. Lahko bi se bojeval in bodisi zmagal bodisi izgubil, vendar bi to vzelo ogromno časa," je dejal po pogovorih v prostorih davčne uprave v domači Tavulii. V prihodnosti bo imel Rossi manj težav z davkarijo, saj je napovedal, da se bo spet tudi uradno za stalno preselil v Italijo, za leto 2007 pa bo davčne obveznosti tudi že poravnal v domovini.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.