Šport
15 ogledov

Rossi do Ferrarija prek Ducatija?

Bomo Vala res kdaj gledali tudi na štirih kolesih? (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Potem ko je Valentino Rossi v nedeljo tudi uradno potrdil, da zapušča Yamaho in se seli k Ducatiju, je njegov oče Graziano dejal, da je Vale s tem naredil velik korak k prehodu v formulo 1.

V nedeljo smo le dobili potrditev, da se aktualni svetovni prvak v razredu MotoGP Italijan Valentino Rossi po koncu sezone po sedmih letih pri Yamahi seli k Ducatiju. Njegov oče pa je prepričan, da je sin s tem le naredil korak k formuli 1 oziroma k Ferrariju. "Očitno je, da Valentino še vedno ne more brez motocikla in zato je podpisal dveletno pogodbo z Ducatijem. Če pa se v roku treh ali štirih let odloči za formulo 1, tega ne bi mogel storiti lažje kot iz svojega novega moštva. Menim, da je naredil velik korak proti uresničitvi tega cilja. Od njega je odvisno, kdaj se bo odločil to narediti,“ je Graziano Rossi zaupal italijanskim medijem. Ducati in Ferrari sta tesno povezana prek tobačnega sponzorja in tako ta dva simbola italijanskega moto športa svoje dirkače večkrat skupno predstavita navijačem. Ob tem pa ni zanemarljivo niti to, da je Rossi že večkrat testiral s Ferrarijem ter ob tem izrazil željo, da bi se nekoč tudi sam preizkusil na štirih kolesih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.